Над 500 ресторанта са затворили врати в Ню Йорк през последната една година, сред тях и много елитни, съобщава Ройтерс.

Наскоро пък стана ясно, че 68-годишното списание Gourmet спира да излиза.

Преди рецесията ресторантите в Ню Йорк се надпреварваха в това кой ще предложи най-скъпия коктейл или най-скъпото ястие. Днес стратегията е коренно противоположна. Търсят се разнообразни храни, а ключовата дума е „разумни цени". Снобарската атмосфера вече не е преимущество, каквото беше преди, дори е недостатък.

Според някои ресторантьори идва епохата на ресторантите-хибриди. Те ще трябва да предлагат добра храна, в приятна атмосфера, но не трябва да изглеждат нито твърде луксозни, нито пък да приличат на закусвални.