На 5 февруари, в интервю за Fox News, британският анализатор Нийл Шон заяви, че принц Уилям - вторият в линията за наследяване на британския трон, се стреми да даде на своите наследници нормално детство. Той има предвид избора на училище, развлечения и храна.

Уилям нерядко споменава, че неговата майка принцеса Даяна внимателно е следила, покрай обичайните им кралски отговорности, да запазят простите детски радости – общуването с връстници от народа, дори фаст фууд след училище. Подобен подход, с лека корекция към по-здравословно хранене, се старае да приложи и самият Уилям.

Децата на херцога и херцогинята на Кеймбридж - четиригодишната Шарлот и шестгодишният Джордж, ходят в училището „Томас Батерсий“ в лондонския район Батърси. За кралските наследниците не се правят корекции в менюто – те могат да ядат това, което и другите деца, чиито родители са платили 6429 паунда на семестър.

Вариантите на менюто са много: от веганско и безглутеново до напълно обикновени сандвичи, рибни пръчици, макарони, пюре, майонеза и кетчуп. Менюто се съставя за три седмици напред и се повтаря един път, след което се сменя с ново тримесечно.

Съставките се определят според сезона: в топлите месеци се предлагат по-леки обеди, а в студените – по-хранителни.

Всички млечни, рибни и месни продукти, както и птици, са биопроизводство. Повечето продукти са произведени в околността. В училището се придържат към концепцията Slow Food.

Принц Джордж на шест години (снимки)От двореца Кенсингтън публикуваха в социалните медии нова поредица от снимки, с която отбелязват рождения ден на принц Джордж

That smile:) #princegeorge

A post shared by Prince George (@princegeorge_cambridge) on

Родителите във всеки един момент имат достъп до документацията за менюто, могат да проверят произхода на продуктите и репутацията на готвачите и обслужващия персонал.

Десертите са прости, но максимално полезни: смутита и други напитки от плодове, пресни желета с минимум добавена захар, тестени изделия с плодове, кисело мляко с екзотични плодове и др.

Достъпът до салатния бар, където има изобилие от сезонни зеленчуци, е свободен.

Както и в повечето други английски учебни заведения, в училището „Томас Батерсий“ е забранено да се внасят ядки или десерти, които ги съдържат. Причината е, че някои ученици страдат от алергия.