Сделки с Херти и Меком до дни

975
Сделки с Херти и Меком до дни

Първите сделки с книжата на Херти АД и Меком АД ще бъдат сключени до дни, информират от X3News. Датата на въвеждане в търговия на акциите на Херти е 9 юли (сряда), а седмица по-късно инвеститорите ще разполагат и с книжата на Меком.

Меком набра общо 5.698 млн. лв. от първичното си публично предлагане, проведено в края на януари. Тогава от Меком предложиха 10.682 млн. акции по емисионна цена от 2.20 лв.

Съветът на директорите на дружеството обаче, взе решение да удължи подписката с 44 дни, на фона на негативното развитие на световните борси и ефекта върху Българския фондов пазар.

Така, в крайна сметка, записани бяха 2.604 млн. акции или 24% от съвкупния им брой. Набраните средства от първичното публично предлагане ще бъдат използвани за финансиране на инвестиционната програма на Меком АД.

От своя страна Херти увеличи капитала си от 12 000 000 лв. на 12 013 797 лв. чрез записване на нови 13 797 обикновени акции, всяка с номинална стойност 1 лв.

В първичното публично предлагане взеха участие 40 физически лица, като юридически лица не участваха в увеличението на капитала. Към крайната дата на подписката са записани и заплатени 13 797 броя акции, представляващи 0.11% увеличение на капитала на дружеството.

По набирателната сметка на компанията постъпиха общо 42 772.43 лв. Присвоените борсови кодове на двете дружества са MKX (Меком) и HTV (Херти).

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg