Семейство се бори с Coca-Cola за 130 млн. долара

3785
Семейство се бори с Coca-Cola за 130 млн. долара

Семейство от Калифорния твърди, че трябва да получи дял за 130 млн. долара в Coca-Cola Co, след като си купува античен сертификат за притежание на акции през 2008 г. за едва 5 долара, информира Daily Mail.

Тони Марон прекарва последната година от живота си в битка с компанията за безалкохолни напитки, след като проследява произхода на сертификата от Palmer Union Oil Co до Coca-Cola.

Марон умира през 2010 г., но неговото семейство продължава правната битка, твърдейки че имат право на около 1.8 милиона акции в производителя на безалкохолни напитки.

Крис Морософ, който представлява семейството споделя, че Марон е купил сертификата за 5 долара или по-малко.

Марон проследява сертификата чрез отдавна забравени компании като Petrocarbon Chemicals Inc и Taylor Wine Co, според съдебните документи.

Преди обаче неговото семейство да може да си купи мечтания ваканционен имот в Аспен, те ще трябва да убедят скептичния съдя Лио Страйн от съда в Делауеър, че законът е на тяхна страна.

Ако съдът отсъди в полза на Марон, семейството ще стане един от най-големите неинституционални акционери в Coca-Cola, според данни на Reuters.

„Твърденията на семейството на г-н Марон, че има право да получи милиони долари в акции на Coca-Cola, въз основа на анулиран сертификат за притежание на акции, издаден на отдавна несъществуваща компания и закупен по време на разпродажба на имущество, са недостойни и нечестни спрямо милионите законни акционери в компанията ,“ се казва в изявление на Coca-Cola.

Сертификатът на Марон е джиросан и прехвърлен, но лицето, на което е бил прехвърлен, не е било вписано.

След като го купува Марон вписва името си и започва да се рови в архиви на компанията. В крайна сметка той пише до Coca-Cola, настоявайки да получи 1.8 млн. обикновени акции срещу своите 1 625 акции на Palmer Union Oil.

Coca-Cola отказва и съди Марон през 2009 г., настоявайки той да подпише декларация, че не му се полагат акции на компанията.

През миналата седмица семейството на Марон е подало документи в съда, които дават примери, че различни съдилища са признавали, че когато на човек му бъде издаден сертификат за притежание на акции и той го джироса и прехвърли, но остави мястото за името на получателя празно, на практика превръща сертификата в акция на приносител. Попълвайки името си, Марон на практика е станал законен негов собственик, твърдят адвокатите на семейството.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg