Сервитьорът Кам Уожтоу има мисия - да опита най-добрите бири във всяка страна по света.

През последните седем години той е пробвал над 2000 бири от 40 страни – включително във всеки град в Обединеното кралство, за да открие страхотна бира, „която всеки с редовна заплата може да си купи“.

Експертът по хмел, който живее в Ливърпул, обича бирата толкова много, че не може да си избере любима или дори да състави свой топ пет, но има кратък списък от бири, които, според него, трябва да опитате - Anglosas (Полша, Lancut Brewery); Citra (Великобритания, Oakham Ales); Juicy IPA (Великобритания, 3 Ravens Brewery); Rothaus Schwarzwald Maidle (Германия, Badische Staatsbrauerei Rothaus); Rothaus Tannenzapfle (Германия, Badische Staatsbrauerei Rothaus) и Alpha King (САЩ, 3 Floyds Brewing).

Някои от любимите му места са Шри Ланка, Виетнам, Грузия, Черна гора и Словения, като страните, които е посетил, включват също така САЩ, Канада, ОАЕ и Тайланд, посочва Daily Mail.

36-годишният поляк Кам казва: „Не се тревожа за черния си дроб, защото пия умерено. Не се напивам всеки ден. Става въпрос за опитване на нови бири. Не пия 16 халби от едно и също нещо. Изпивам халба или половин и продължавам напред".

Преди две години Кам създава страница в Instagram, за да документира пътуванията си, като управлява и канал в YouTube, изследващ 100 бири от 100 държави.

„Показвам на хората бири, които са постижими и достъпни, които всеки с редовна заплата може да купи" посочва той.

Кам се премества в Обединеното кралство от Ярослав, Полша, за три месеца, докато е в лятната си ваканция след следване на право в университета. След това обаче решава да не се прибира.

Кой е най-подходящият за жегите алкохол?Всеки алкохол вреди, тъй като етанолът натоварва допълнително черния дроб и сърдечносъдовата система, но сухото бяло вино е най-малко вредно

Работи във ферма за ягоди, преди да се насочи към пивоварната индустрия, където вече си е извоювал име. Днес той е сред съорганизаторите на Cheshire Craft Beer Fest, част от Cheshire Fest.

Биреният ентусиаст финансира пътуванията си, работейки като сервитьор – и харчи внимателно, но се надява един ден да се откаже от кариерата си в сферата на услугите и да се посвети на пивото.