Шиацу срещу стреса на работното място

1120
Шиацу срещу стреса на работното място

Внесен от Япония и произлязъл от традиционната китайска медицина, шиацу навлиза дискретно в корпоративния свят, за да помогне за правилното овладяване на психосоциалния риск. И се стреми да реабилитира „mens sana in corpore sano” (“Здрав дух в здраво тяло“) - любим израз на римския поет Ювенал.

В края на август терапевти ще се съберат в университета на Медеф, за да разкрият предимствата на шиацу масажа. Шахин Исмаил ще демонстрира това изкуство три дни по време на шиацу семинара.

След 22-годишна кариера в мултинационални компании, тя се посвещава на традиционната китайска медицина и лека полека я въвежда в света на големите предприятия.

Този масаж представлява вид цифрова акупунктура, която намалява негативните последици от стреса. Шиацу ( Ши – пръсти, Ацу – натиск) се практикува, докато човек е облечен, изслушвайки хората, които се подлагат на терапията, като се осъществява натиск на различни места от тялото.

Той се извършва най-вече с пръсти, длани и палци по специална система от точки и меридиани, за да бъде възстановен енергийният баланс в тялото на лекувания. Освен с оздравителен характер, масажът се прилага и с цел превенция и профилактика на здравето.

Което го прави изключително подходящ за намаляване на риска от психосоциални и мускулно-скелетни болести в начален стадии при работещите.

Според Шахин хората имат нужда от допир и изслушване, тъй като това е изчезнало от семействата им. Всъщност, шиацу е един от 8-те алтернативни подходи, признати от Европейския парламент като „нетрадиционна медицина, заслужаваща внимание", Този вид терапия е най-силно разпространен във Великобритания и Италия от страните членки на Европейския съюз.

Шанхин днес разширява така наречената мрежа „ Дърво на живота“, като разпространява терапията в известни фирми и марки като Orange, Hewlett Packard и Cristalleries d'Arques, Франция.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg