Щатските компании губят 1.5 млрд. долара заради Angry Birds

1055
Щатските компании губят 1.5 млрд. долара заради Angry Birds

Любовта на хората отвъд Океана към играта Angry Birds може би струва на щатските компании 1.5 млрд. долара в прахосани заплати годишно, според Алексис Мадригал от Atlantic.com.

Мадригал е използва за своята идея ежегодните изчисления колко губят щатските компании, когато производителността се забавя по време на финалите на колежанския турнир по баскетбол NCAA, защото хората гледат баскетбол, вместо да работят.

Той разработва собствена методология като признава, че математиката в нея е малко спорна.

Смята се, че американците играят 200 млн. минути дневно на Angry Birds, което означава 866 666 667 часа годишно.

Ако 5% от тези часове се изиграват през работно време, това означава 43 333 333 часове годишно.

Умножено по почасовото заплащане (35 долара) на притежателите на смартфони в САЩ, това прави 1 516 666 667 долара изгубени от компаниите годишно заради играта.

Пазарната стойност на Rovio, която е създател на играта, се оценява на около 1.2 млрд. долара.

Очевидно тази методология се базира на някои доста големи предположения. Първото е, че 5% от всички часове игра на Angry Birds се играят в работно време.

Второ, използваните данни на Pew за доходите на собствениците на смартфони не са толкова точни, особено в горния край на скалата (над 75 000 годишно) и долния край (по-малко от 30 000 годишно).

Авторът просто разделя американците на четири категории с годишни доходи 30 000, 50 000, 75 000 и 100 000 долара, сред което изчислява средно претеглена стойност въз основа на притежанието на смартфони във всяка отделна категория.

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg