Софарма Трейдинг подаде заявление за регистрация на БФБ

1076
Софарма Трейдинг подаде заявление за регистрация на БФБ

От Софарма Трейдинг АД подадоха заявление за регистрация на емисия акции на неофициален пазар, сегмент А, съобщават от капиталовата институция. Размерът на емисията е 30 млн. лв., разпределени в същия брой ценни книжа. Присвоеният борсов код на компанията е SFTRD.

Проспектът на Софарма Трейдинг АД за вторично публично предлагане бе потвърден от Комисията за финансов надзор на 5 януари.

Компанията е резултат от сливането на дистрибуторите Санита Трейдинг, Калиман РТ АД, Глобъл Медикъл ООД, Консумфарм и Елфарма през 2006 г. Процесът на консолидиране на тези компании започна още през 2004 г., като част от тенденцията за хоризонтална и вертикална интеграция на фармацевтичния сектор в България.

Компанията продава близо 6000 артикула и притежава автопарк от над 130 транспортни средства с различен тонаж и размер. Разполага с нови складови бази в 7 български града - София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Бургас, Разлог и Враца.

Ежедневно компанията обслужва 1200 клиенти - аптеки (вериги аптеки и единични аптеки) и медицински заведения (болници, ЦСМП, амбулатории за индивидуална медицинска практика). Софарма АД притежава 99.62% от Софарма трейдинг АД.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg