Спарки АД - поредното (не)успешно публично предлагане

1259
Спарки АД - поредното (не)успешно публично предлагане

На проведеното вчера публично предлагане на Спарки АД се реализираха 25 316 акции на цена 45.70 лв. за акция, съобщиха от компанията. Това представлява едва 8.44% от общото предложено количество, като цената е долната граница на диапазона.

Общата сума, която ще постъпи в касата на русенската компания, е около 1.2 млн. лв.

Нека припомним, че бяха предложени на инвеститорите 300 хил. акции, или 10% от капитала на компанията, на цени между 45.70 – 55.50 лв. за брой.

Акциите на дружеството ще се търгуват от четвъртък, 21 февруари 2008 г. на БФБ с борсов код SPARKY.

За настоящата година компанията очаква ръст на нетната си печалба от 3.7%, до 9.074 млн. лв. и приходи от продажби в размер на 62.312 млн. лв. Година по-късно печалбата се очаква да е 11.648 млн. лв. при постъпления от 77.583 млн. лв.

Дружеството е уверенo в изпълнението на годишните прогнози и благодари на инвеститорите, закупили акции за оказаното доверие, се казва също в съобщението.

Основната дейност на емитента е производство на обработени и заварени метални конструкции за повдигателни и пътностроителни съоръжения, селскостопански машини, мотокари.

Емитентът е част от икономическа група и се явява дъщерно дружество на „Спарки Груп” АД, като дружеството–майка притежава 90.25% от капитала. „Спарки” АД притежава три дъщерни дружества – „Приста парк” ЕООД, „Сигма плюс” ЕООД и „ЦПО Спарки” ЕОО.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg