Специалисти съветват: Какво да не поръчвате в ресторантите

16946
Специалисти съветват: Какво да не поръчвате в ресторантите

Изборът на ястие в ресторант може да се окаже трудно решение, особено ако заведението разполага с богато меню. Но сега изборът става малко по-лесен, след като клиенти и служители на ресторанти разкриха ястията, които никога не биха си поръчали, пише Daily Mail.

Много от тях са ежедневни храни, които присъстват в менюто на повечето ресторанти. Над 15 000 души видели отговорите на въпроса „Има ли ястия в менюто на ресторантите, които винаги трябва да избягваме?“. Той бил поставен в сайта за въпроси и отговори Quora.

Десетки хора, които твърдят, че са майстор-готвачи, сервитьори или кулинарни експерти, споделили какво никога не биха си поръчали в ресторант.

Морска храна в заведение, което не се намира край плажа

„Аз лично, ако се намирам на повече от 30 км от крайбрежието, няма да поръчам морска храна“, коментира Стив Лазъръс. Шон Куин, който твърди, че е майстор-готвач, е съгласен с него. „Избягвам морската храна, ако не съм в заведение, известно с морските си дарове“, категоричен е той.

Мнението се споделя и от Алекс Куин, който твърди, че има 12-годишен ресторантьорски опит. „Внимавайте, когато поръчвате. Не вземайте морска храна в пустинята“, пише той.

Храна, която не се съдържа в името на специализирания ресторант

Много хора са съгласни, че ако заведението е известно с нещо, например ако е китайски ресторант или пицария, трябва да се придържате към това, което приготвят най-добре.

Уилям Смит, който твърди, че е полицай, винаги спазва това правило. „Когато отидете на място, наречено Malibu Fish Market, поръчвате риба. Когато посещавате Trattoria, Osteria или Ristorante, поръчвате италианска храна. Когато посещавате суши бар, поръчвате суши“.

Ленард Хаид е съгласен. „Ако сте в китайски ресторант, не поръчвайте некитайска храна. Понякога „етническите“ ресторанти допълват менюто с храна от новата им родина, но по-добре е да я избягвате“, съветва той.

„Общото правило е, че ако ресторантът има нещо в менюто си, което не отговаря на самопровъзгласените специалитети, не го поръчвайте. Например, ако отидете в ресторанта Bob’s Steak and Seafood House („Къщата за печено месо и морска храна на Боб“ - бел. ред.), не си поръчвайте пилешко или паста“, допълва Кевин Доирон.

Специалитетът на заведението

Джанера Соловен, който твърди, че е майстор-готвач, казва: „Един от инструкторите ми в кулинарното училище ме посъветва никога да не поръчвам специалитета. Според него по правило това е старата храна, от която ресторантът иска да се отърве“.

Тим Гордън е съгласен и казва, че трябва да се пробват само ограничен брой специалитети няколко дни след добавянето им в менюто, тъй като майстор-готвачите вероятно все още ги усъвършенстват“.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

naroda
# 0
15:01 | 25 January 2017
A kakvo da pravim kogato nqmame specializirani restoranti? V nashite obiknoveno servirat vsichko i loshoto e ,che lajat. Ama molq vi!, ribata e prqsna vsichki znaem , che v cherno more riba ne e ostanala.
Иван
# 1
18:12 | 29 December 2016
*защо .... извинете
Пак съм аз - Иван
# 2
18:12 | 29 December 2016
А защи искате да пишем на кирилица, а като въвеждаме кода за проверка - на латиница?
Иван
# 3
18:12 | 29 December 2016
Егаси статията ...
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg