Спрете да слагате тези храни в хладилника

54814
Спрете да слагате тези храни в хладилника

Някои храни няма никаква нужда да бъдат съхранявани в хладилник. Вижте кои продукти страдат от студената среда:

 

 


 

 

 

Картофи

Студът превръща нишестето в картофите в захар. Освен това, след съхранение в хладилник, те потъмняват по време на готвене и придобиват доста неапетитен вид. 

Лук

Не трябва да съхранявате лук в хладилник, а в шкафа е добре да го държите далече от картофите. Те отделят влага и газове, които водят до гниене на лука. 

Най-добре е да го съхранявате в торбичка с отвори, за да му осигурите циркулация на въздуха.

Чесън

Тук циркулацията на въздуха също е от ключово значение. Скилидките ще се запазят в продължение на два месеца, ако ги пазите вън от хладилника и далеч от други продукти, които може да попият миризмата им.

Вижте още: Как най-добре да съхранявате хранителни продукти

Авокадо

Ако си купите недостатъчно зряло авокадо, то със сигурност в хладилника плодът ще си остане зелен.

Специалистите съветват, ако ви трябва само половината авокадо, оставете за следващия път частта с ядката. Смята се, че тя ще се запази по-дълго време.

Домати

Сигурни сме, че голяма част от вас държат доматите в хладилника. Това обаче изобщо не е правилно, тъй като студът разрушава клетъчните стени на домата и го прави на каша.

Затова ги съхранявайте на стайна температура и далеч от пряка слънчева светлина.

Банани

Оставете бананите да узреят на стайна температура и използвайте хладилник, само когато искате да забавите процеса на узряване.

Освен това съхранението на студено придава кафяв цвят на бананите, но вътрешността им се запазва

Пъпеш

Ненарязаният пъпеш се съхранява най-добре на кухненския плот, където той може правилно да узрее и да стане по-сладък.

Едва след като го нарежете, можете да го поставите в хладилника.

Костилкови плодове

Праскови, кайсии, нектарини, сливи, череши и така нататък – те нямат място в хладилника и трябва да зреят на стайна температура, обърнати с дръжката надолу.

Можете да ги поставите в хладилника, когато са меки на допир и започнете да усещате аромата им. Те ще издържат на студено от три до пет дни.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Wnimatelno
# 0
17:03 | 10 March 2016
Колега посетил Бали ..заради специфични отрови във водата ял много авокадо..Пристига в Bg почваме ритуали .. Получава киселини..Проверка показва латекс в стомаха и дебело черво.. Спешно мастика Пещера с изворна вода и за пет дни нема проблеми
Иван
# 1
14:06 | 3 June 2014
И какво остана да съхраняваме ? Мляко ?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg