Старомодният будилник събужда с по-малко стрес

1166
Старомодният будилник събужда с по-малко стрес

© Pexels

Всички знаем какво е телефонът ти да те буди. И всички можем безпогрешно да го пратим в режим snooze, макар и почти в безсъзнание. За следващите пет блажени минути преди тормозът да започне отново.
 
А тези, които не са си изключили повечето нотификации, знаят и какво значи да се будиш засипан с една камара уведомления. Няколко имейла по работа, четири-пет съобщения в разни приложения и известия, известия, известия... Статуси, снимки, коментари и всякакви друга излишна информация. 
 
Има начин всичко това да бъде спряно или отложено поне докато изпиете кафето си. Просто си вземете будилник. Такъв, който ви буди, а не ви стоварва целия свят на главата в мига, когато отворите очи.
 
Повторното пускане в употреба на будилника ще ви даде време и пространство и ще ви отдели от телефона ви, пише CNN. Което не е никак лошо. 
 
Известно е, че съвременният човек прекарва средно около 1/3 от живота си с поглед, вперен в дисплея. Храни се, пътува, спортува, забавлява се, комуникира, работи и заспива с телефон. Някои даже си вземат душ с него. Е, възможно е поне да не се будите с него. 
 
 
Човечеството винаги е имало нужда от помощ със събуждането. Но никога досега средствата не са били толкова обсебващи. Преди будилника е имало петел и църковна камбана. А във Великобритания дори и хора, които това са работели – да обикалят с дълги пръчки и да тропат по прозорците на поспаливиците. Кой ли е будел хората с пръчките? 
 
Този тип събуждане е еднократен стрес, който така или иначе е неизбежен. Бомбардирането с нотификации и задачи от първата секунда обаче е нещо съвсем различно. 
 
Затова идеята за будилник си заслужава поне да бъде обмислена. Проблемът с технологиите в днешно време е, че са толкова напреднали, че най-вероятно и будилникът ще е смарт. Със сигурност обаче няма да е умен колкото телефона или таблета. А ако ви изнерви някоя сутрин, можете съсвсем спокойно да го строшите в пода или стената. Със сигурност ще е по-евтино, отколкото да блъснете телефона.  

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg