Стартират IPO индекс в Индия

680
Стартират IPO индекс в Индия

Главозамайващата печалба от първичните публични предлагания подтикна Atherstone Capital Markets, инвестиционна банка и консултантска фирма, да стартира India IPO Index за големи и средни компании.

Индексът ще включва компании, листвани на фондовите борси, които ще бъдат вадени от базата му след 6 месеца търговия.

Базираната в Мумбай фирма също стартира три секторни индекса - Atherstone BRIC Oil and Gas Index, BRIC Power Index и BRIC Bankex – и възнамерява да открие такива за телекомите, здравеопазването и други.

Доста индекси бяха стартирани напоследък, отразявайки повишаващия се апетит за инвестиции, които включват такива в основния пазар, както и съобразени с религиозните принципи и социалното управление.

Dow Jones, заедно с Dharma Investments, стартира Dow Jones Dharma index, измервайки представянето на компании, избрани според ценностните системи и принципи на религиите, особено Хиндуизма и Будизма.

Според Shari'ah – принципи, съществуващи в Индия, фондове инвестират в определени сектори до 50% от активите си, докато е забранено да се инвестира в бизнеси, свързани с алкохол, цигари, потребителски стоки, ценни книжа, носещи лихви и други.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg