Сток плюс АД-Банкя с 52 хил. лв. загуба за 2007 г.

879
Сток плюс АД-Банкя с 52 хил. лв. загуба за 2007 г.

Сток плюс АД-Банкя има нетна загуба в размер на 52 хил. лв. за 2007 г., спрямо отрицателен финансов резултат от 7 хил. лв., става ясно от предадения предварителен финансов отчет на БФБ-София.

За периода дружеството има 52 хил. лв. разходи, съответно 48 хил. лв. за външни услуги, хиляда лева за амортизация и 3 хил. лв. други разходи, но остава без постъпления за календарната година.

Така се стига до прецедент в историята на Българска фондова борса. Компанията, без приходи за изминалата година, да желае листване.

В края на годината активите на дружеството са 7.142 млн. лв., спрямо 77 хил. лв. за година по-рано.

Сток плюс АД е учредено през 2005 г. с основен предмет на дейност покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, извършване на всякакви действия, свързани с промяна на предназначението на недвижими имоти, проектиране, строителство и други съпътстващи дейности, както и отдаване под наем и управление на недвижими имоти.

Според регистрационния документ на компанията може да се види, че от Сток плюс прогнозират нетните приходи от продажби за 2008 г. да надвишат 8 млн. лв., а през 2009 г. да достигнат 20.209 млн. лв. Според прогнозите общите разходи от дейността ще се покачват през годините от 2.797 млн. лв. на над 7.088 млн. лв. към 2009 г. В резултат печалбата на Сток плюс АД се предвижда да достигне 4.886 млн. лв. следващата година и 11.868 млн. лв. след две години.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

По-спокойни за утрешния ден с новия ипотечен кредит на БАКБ

„Лихвите се вдигат, Вашата-не“ е посланието на новия кредитен...