Сток плюс подаде заявление за регистрация на борсата

552
Сток плюс подаде заявление за регистрация на борсата

Сток плюс АД-Банкя е подало документи за регистрация на емисия акции на неофициален пазар сегмент "А", става ясно от съобщение на Българска фондова борса.

Емисията е в размер на 4.809 млн. лв., разпределени в същия брой акции и представлява съдебно регистрирания капитал на компанията. Дружеството ще се търгува на борсата с код STOKP.

Емисионната стойност на акциите, емитирани от Сток плюс АД, ще е равна на номиналната, а именно 1 лв., става ясно от Резюмето на проспекта на дружеството.

”Предвиждаме да листнем компанията, след което да предприемем увеличение на капитала с 20%”, заяви преди време за Profit.bg Владислав Панев, председател на СД на новата публична компания и притежател на 33.33% от капитала й.

Сток плюс АД е учредено през 2005 г. с основен предмет на дейност покупка, продажба и замяна на недвижими имоти, извършване на всякакви действия, свързани с промяна на предназначението на недвижими имоти, проектиране, строителство и други съпътстващи дейности, както и отдаване под наем и управление на недвижими имоти.

Според регистрационния документ на компанията може да се види, че от Сток плюс прогнозират нетните приходи от продажби за 2008 г. да надвишат 8 млн. лв., а през 2009 г. да достигнат 20.209 млн. лв. Според прогнозите общите разходи от дейността ще се покачват през годините от 2.797 млн. лв. на над 7.088 млн. лв. към 2009 г. В резултат печалбата на Сток плюс АД се предвижда да достигне 4.886 млн. лв. следващата година и 11.868 млн. лв. след две години.

Дружеството е учредител и акционер в Иново Статус АД, вписано в търговския регистър на Република Македония на 21 август 2007 г., като Сток плюс АД притежава 6500 акции с номинал 1 евро (1.95583 лв.) всяка, или 5% от капитала на Иново Статус АД, се посочва още в подготвената документация във връзка с излизането на компанията на БФБ.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg