Светът през 2040 г.: Луната ще е най-популярната дестинация

3472
Светът през 2040 г.: Луната ще е най-популярната дестинация

Докладът „Светът през 2040 г.“, подготвен от застрахователната компания Allianz Partners, предсказва основните тенденции в областта на туризма през следващите десетилетия, съобщава порталът TravelPulse.

Очаква се резултатите му да помогнат на отрасъла да се подготви за новите потребности на своите клиенти.

До 2040 г. количеството на пътниците на авиолиниите ще се удвои, а туристическата индустрия ще изпитва все повече натиск от страна на пътешествениците, които ще изискват ускоряване и повишаване на качеството на пътуването, казва футуристът Рей Хамънд.

Изследвания показват, че мултисензорната технология за виртуална реалност ще позволи да „влизаме“ в местата за настаняване, да се разхождаме из кварталите, да посещаваме музеи и да ходим на ресторант, без да излизаме от собствения си хол.


В доклада се прогнозира, че през следващите 20 години компютърните системи, които ще могат надеждно да идентифицират лица, ще се използват широко за безпрепятствена регистрация в хотелите.

Бизнес и бюджетните хотели най-вече ще използват автоматична регистрация, а личната регистрация ще остане прерогатив на хотелите от високия клас.

Къде да пътуваме през 2020 г.? 11 невероятни дестинацииС наближаването на поредната нова година е време да завъртим глобуса и да помислим къде а пътуваме през 2020 г.

Влаковете ще станат по-популярни в цял свят. Този транспорт е по-комфортен. Експертите казват още, че скоростта на движение на влаковете по повечето ж.п. линии ще се увеличи. Например, някои композиции ще се движат с над 200 км/час.

Пътешестването без багаж ще стане възможно в бъдеще благодарение на постиженията на 3D печатането. Туристите ще имат възможност да изпращат данни на хотела, в който предстои да се настанят. Оттам вече ще реагират и ще печатат на 3D принтер всичко необходимо – например, обувки.

Първият круиз, преминаващ през седемте континента, вече отплаваПървият круиз в света, който ще достигне до всички седем континента на планената, отплава от пристанището на Форт Лодердейл в понеделник

Круизните лайнери ще станат по-екологични, сравнено със съвременните гигантски океански лайнери. Плавателните съдове ще работят с леко изкопаемо гориво, което няма да изхвърля парникови газове в атмосферата.

Най-амбициозното предсказание в доклада е предположението, че през 2040 г. космическият туризъм ще е нещо обичайно. Луната ще бъде най-популярната дестинация.

В същото време експертите предупреждават, че някои неща няма да се променят. Става дума за традиционните туристически неприятности: непредвидено отлагане на полет или пък забавяне, извънредни ситуации зад граница.

Поради това авторите на доклада смятат, че потребността от туристически застраховки през следващите 20 години няма да отпаднат.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg