Тайните значения на затворческите татуировки

11174
Тайните значения на затворческите татуировки

Преди дни BBC публикува голяма статия, посветена на руските затворнически татуировки. Англичаните не са добре запознати с тази тема, затова предлагаме тълкуването на експерт-криминалист от Русия, който има зад гърба си 30-годишен стаж.

Преди време Аркадий Бронников решава да напише книга за значението на татуировките на затворниците.

Например тази татуировка е характерна за разбивачите на сейфове. Броят на куполите на църквата съотвестват на продължителността на престоя в затвора.

Татуирани очи на гърдите означават "аз виждам всичко" или "аз те наблюдавам".

Симетрични осмоъгълни звезди на гърдите, под ключицата, са знак за професионален крадец.

Когато звездите са татуирани на коленете на затворника, това означава, че той е с анархични възгледи. "Аз никога не се подчинявам. Никой няма да ме постави на колене".

Според неписаните правилаq на затворниците без татуировки се гледа високомерно. Татуировките са паспорт, биография - те говорят за интересите на затворника и за неговите възгледи за света.

Съществуват "почетни" татуси, които се носят, само когато си ги заслужил. Това са ясни знаци за авторитет и престиж.

Всеки пръст може да бъде отделен спомен. На снимката виждате татуси в памет на родителите, на починалите, докато е бил в затвора.

На средния пръст пише "ще лежа от звънец до звънец", т.е. присъдата му е затвор без право на предсрочно освобождаване. На безимения пръст има обърната пика, което означава - затвор за хулиганство.

Татуировките на свети хора и ангели на гърдите и гърба означават знак за привързаност към традициите на крадците. Те символизират, че човекът, който ги носи, не е способен на предатество и е чист пред другите.

Кръстът на гърдите, когато не е голям по размер, означава, че човекът, макар и да е приел традициите на крадците, не нарушава законите.

Тигрова глава по двете страни на гърдите означава склонност към измама и мошеничество, умение лесно да се спечели доверието на жертвата.

Какво означава "КОТ" - това е "коренен обитател на затвора".

Кораб с флагове на мачтите означdва, че в миналото затворникът е успявал да избяга от затвора. Един вид - тук е, докато не реши друго.

Дева Мария с младенеца е популярен сюжет сред татуировките на крадците. Има доста тълкувания - преданост на клана на крадците, призив към майката на бога за защита от зло, а също така може да означава, че от ранните си години обитава затворническата килия.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg