Когато скалата на кантара започне да се покачва, а дрехите, които доскоро носихме, стават все по-неудобни, значи е време да вземем мерки за отслабване.

Но не, това не означава да гладувате или да намалите драстично храната. Всъщност това, което трябва да направите, е да започнете да закусвате и то с нисковъглехидратна храна.

"Изследванията показват, че хората, които имат закуска, се справят по-успешно с отслабването и поддържането на теглото спрямо тези, които я пропускат", казва Колте Хеймовиц, диетолог от Atkins Nutritionals.

Какво да закусим?

Първото хранене е добре да бъде богато на протеини, за да ни осигури оптимална доза енергия и да ни държи сити, но без да причинява тежест в корема.

"Яйцата са една от най-простите и най-евтините храни, които можете да ядете, за да отслабнете", казва Ребека Блекели, регистриран диетолог.

"Множество проучвания показват, че хора, които ги ядат на закуска, отслабват повече и по-бързо спрямо тези, които избират богата на въглехидрати закуска, като гевреци".

Яйцата са полезни по всяко време на деня, но особено полезни са те именно сутрин, защото наличието на протеини и здравословни мазнини дава усещане за ситост и няма да се изкушите и да посегнете към т.нар. „джънк фууд“ преди обяда.

Яйцата също съдържат витамин D, който помага на тялото да изгаря мазнините, вместо да ги съхранява, както и витамин В12, който учавства в борбата с мастните клетки.

И не се страхувайте да ядете жълтъка. Защото, освен че е изключително полезен, ще направи закуската ви и много по-ярка.