Те натрупаха първия си милион преди да навършат 22 г.

9189
Те натрупаха първия си милион преди да навършат 22 г.

Обикновените хора завършват образованието си на 22 години. Други за това време стават милионери. Forbes изброи 10 предприемачи, започнали своя бизнес рано- някои още на 9 години.

Някои от тях създали компании, си за да решат актуалните си проблеми, други превърнали хобито си в доходен бизнес. Едни работили сами, а други заедно с приятели, учители и родители. Всички те обаче са обединени от едно- че са направили първия си милион преди да навършат 22 години.

10.Джошуа Дзябяк


Бизнес: Продажба на билети онлайн

 

През 2005 г.18-годишният Джошуа Дзябяк продава своята първа хостинг компания Mediacatch за над 1 млн. долара. С парите си купува си кола, телевизор с плосък екран и продължава да инвестира, включително и в сайта на продажба ба билети Showclix. През 2009 г. успява да привлече 1 млн. инвестиции, а днес компанията му се оценява на 2.75 млн. долара.

9.Ян Пуркаястха

Бизнес: Трюфели

 

На 18 години, Ян Пуркаястха е вече „трюфелен барон". Момчето от Хюстън събира гъби с родителите си в детството, а на 15 години влиза в бизнеса с внос на трюфели. Задачата е сложна, защото вносните трюфели трябва да преминат проверката на четири щатски ведомства, а срокът им на годност е едва седем дни. Ян Пуркаястха открива и първия в САЩ резерват за трюфели в Арканзас и днес продажбите му са над 1 млн. долара.

8.Джейсън Браян

Бизнес: Коли

 

През лятото на 2008 г. Джейсън Браян току-що е завършил училище и се хваща на работа в автокъща във Флорида. Вярва обаче, че бъдещето на маркетинга е в интернет. Три години по-късно неговият сайт за продажба на коли Autocricket.com се оценява на 6 млн. долара, докато инвестицията на Браян е била под 10 000 долара.

7.Камерън Джонсън

Бизнес: Плюшени играчки

 

Кариерата на този млад милионер започва на едва 9 години, когато основава своята Cheers and Tears. С помощта на Photoshop той украсявал картички за вечеринките на родителите си и ги пращал на гостите. Постепенно започнал да получава поръчки , разширил асортимента с плюшени играчки и от това изкарал над 50 000 долара. През следващите десет години навлязъл и в нови бизнеси, сам и с приятели, и през 2004 г., когато е на 19, негова компания е продадена за шестцифрена сума.

6.Фрейзър Дохърти

Бизнес: Сладко

 

На 14 години Фрейзър Дохърти се научава да прави сладко в кухнята на родителите си. Две години по-късно напуска училище и започва да вари сладко на пълен работен ден. През 2009 г. приходите на неговата SuperJam надминават 1 млн. долара. И до днес обаче Фрейзър остава единственият щатен служител на компанията си.

5.Адам Хилдрет

Бизнес: Социални мрежи

 

През 1999 г., когато е на 14 години, Адам Хилдрет пуска нова социална мрежа за фокус-груши. Компании като Coca-Cola използват мрежата му за маркетинговите си изследвания, а самият той четири години е шеф на Dubit Limited. На 19- години Хилдрет е един от най-богатите тинейджъри втв Великобритания с лични състояние от 3.7 млн. долара.

4.Майкъл Фулдрик

Бизнес: Сайт за компютри

 

През 1996 г. 16-годишният Майкъл Фулдрик създава своя сайт MyDesktop.com, пълен със съвети за компютри, изровени от чата. В мрежата той се запознава и с бъдещия си съдружник Майкъл Хейман, с когото развиват бизнеса. Сайтът започва да им носи по 60 000 долара месечно от реклами, а през 2010 г. го продават за над 1 млн. долара.

3.Даниел Гомес Инигес

Бизнес: Преса за растителни масла за дизелово гориов

 

20-годишният собственик на компанията Solben разработва първата си преса на 16 години. Продажбата й му носи 150 000 долара. Мексиканската компания Monterrey влага в бизнеса на Инигес над 1 млн. долара. В момента той учи в колеж.

2.Катрин и Дейв Кук

 

През 2005 г. братът и сестрата, тогава съответно на 17 и 15 години, създават безплатна интерактивна версия на училищния си албум. През 2006 г. техният MyYearbook.com привлича 4,1 млн. долара от щатски фондове, а сред рекламодателите им са U.S. Venture Partners и First Round Capital.

1.Реймънд Ли

Бизнес: Продажба на тениски

 

Младежът от Калифорния започва да внася тениски за футболния отбор на училището си директно от китайски производители, след като посещава Поднебесната за конференция. С натрупаните от това 2 200 долара прави сайт за тениски Ooshirts.com. Сега Ли е 19 и ако всичко върви нормално, той ще има кръгло 2 млн. долара преди да е навършил 20 години.

Българският бизнес

Подобни статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg