Гладни ли сте? Може би трябва да прочетете останалата част от тази статия, преди да се отправите към любимия си ресторант за бързо хранене и да си поръчате обичайната порция храна.

Повечето хора са наясно, че бързото хранене е нездравословно, вредно и води до затлъстяване. Но знаете ли, че какво ядете, всъщност, когато си поръчате един сандвич?

Обърнете поглед към някои от съставките, които любимите ви вериги за бързо хранене използват редовно.

Амониев сулфат

Достатъчно ви е само да знаете, че това е сол на сярната киселина. Получава се при взаимодействието на амоняк със сярна киселина.

В селското стопанство се използва като минерален тор.

Диметилполисилоксан

Пилешките хапки са пълни с диметилполисилоксан.

Това е силиконово масло, което често се използва за изработването на контактни лещи и други медицински изделия.

Вижте още: Десет неща, които фастфуд индустрията не иска да знаете

Цистеин-L

Бързите ресторанти използват Цистеин-L - аминокиселина, синтезирана от човешка коса или пера от патици, за ароматизиране на месото и омекотявате на хляба и сладкишите.

Терт-Бутил хидро квинол (TBHQ)

Тази добавка може да се намери в 18 продукта от менюто на McDonald's.

Тя е потенциално смъртоносна, затова в тези храни не надхвърля 0.02 процента от съдържанието на маслата и мазнините.

Пропилен гликол

Пропилен гликолът е органично химическо съединение, което може да се намери в антифриза, електронните цигари, както и в менюто на ресторантите за бързо хранене.

Антидепресанти

Антидепресанти, както и други лекарства, се добавят към храната на пилетата, които заведенията за бързо хранене използват за своите продукти.

Диметилполисилоксан

Това вещество може да се намери в почти всички пържени продукти на индустрията за бързо хранене.

Вижте още: Вижте как изглежда Happy Meal от McDonald's след 2 години

Карминова киселина

Синтезирана от бръмбари, карминовата киселина се използва за оцветяване на храни, особено за подсилване на червения цвят на месото.

Целулоза

Ще намерите това органично съединение, което се произвежда от дървесна маса, в почти всеки елемент от менюто на ресторантите за бързо хранене.

Силициев диоксид

Използва се при сосовете, за да не се слепват.

Както и при „производството на стъкло, керамика, абразиви, бетон, гума и други.