Тези врати ви дават сигурност в случай на пожар

2548
Тези врати ви дават сигурност в случай на пожар

Когато мислим за превенция и застраховка на дома, едно от първите неща, за които се сещаме е опасността от пожар и наводнение.

За съжаление, никой не е застрахован и бедствието, дори да е в съседен апартамент, може да има големи последствия и в собственото ни жилище. Ето защо е добре да вземем навременни мерки, за да предотвратим подобни проблеми и да се защитим. 

Един от най - лесните и сигурни начини за това, е като инвестираме в пожароустойчиви врати. Един от най - големите производители в Европа - Хьорман има няколко решения, подходящи за всеки дом. 
 
Преход между гаража и дома
 


Пожароустойчивите стоманени врати като WAT 40 на Hörmann осигуряват необходимата противопожарна защита при прехода от гаража към дома.
 
Много от нещата, които се намират в гаража са леснозапалими. Не само самата кола. Дърва за камината, сандъци за градински мебели, зимни или летни автомобилни гуми и туби с бензин за колата или за косачката за трева. Това са добри причини преходът между гаража и коридора на дома също да се обезопаси добре срещу евентуален пожар.

Освен пламъците тази преходна врата трябва да държи далеч също и неканените гости, т.е. да е защитена срещу взлом и в най-добрия случай – това се препоръчва и от управленията на криминалната полиция – да разполага със защитно оборудване клас RC 2. 
 
За покриване на тези две изисквания производителят на врати Hörmann предлага пожароустойчивата и защитна врата WAT 40. Тя не само покрива стандартно изискванията за пожароустойчивост и защита от взлом, но също така е шумоизолирана и като опция може да се изолира срещу дим. 
 
Вашето предимство: Вратата се предлага в различни цветове и повърхности с дървесен декор, така че да хармонира оптимално с интериорните врати в жилището.
 
Котелно помещение
 


Стоманената интериорна врата H8-5 на Hörmann предлага освен пожароустойчивост T30 също и много добра топлоизолация и шумоизолация, а това я прави подходяща за котелни помещения.
 
Възможни източници на пожар дебнат и в мазето: такива са налице както при използването му като котелно помещение, така и при приспособяването му като помещение за хоби. По-специално например, ако то е оборудвано като дърводелска работилница, в която се използват бои и лакове.

Пожарите в мазето винаги са опасни: много често те се забелязват твърде късно, което води до задимяване на стълбището, след което пламъците проникват в преддверието на мазето и евентуално дори в коридора на жилището. В подобен случай евакуиране през външната врата – в еднофамилните къщи обикновено това е първия маршрут за евакуация – вече би било немислимо. 

Стоманените пожароустойчиви врати, монтирани в мазетата с повишен риск от възникване на пожар, могат да предотвратят този ужасен сценарий. За подобни помещения се препоръчва стоманената врата H8-5. 
 
Освен пожароустойчивост T30 тази врата предлага също много добра топлоизолация, шумоизолация и като опция може да се оборудва с димозащита. 

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg