Топ 5 на срещите с НЛО

14576
Топ 5 на срещите с НЛО

Човечеството винаги се е стремило да разгадае загадките на вселената, една от които остават неидентифицираните летящи обекти (НЛО). За опит с наблюдението на странни обекти говорят не само пациенти на психиатричните клиники, но и много уважавани хора – космонавти, летци, военни, политици, артисти.

Официалната наука не признава съществуването на летящи чинии, но въпреки това някои учени се опитват да разберат това явление. Наскоро изслушвания относно вероятността за съществуването на извънземен живот се състояха в британското Кралско научно общество.

РБК събра „свидетелства“ на известни контактьори и състави свой „топ на срещите с НЛО“- от разкази на астронавти, през политици и звезди до мнението на учени и представителите на различни религии.

От всичко това научаваме, че извънземните се придвижват със светещи летящи чинии, носят жълти скафандри, останките им се съхраняват в тайна зелена стая в САЩ, често кръжат над Манхатън, а любимата им музика е Роулинг стоунс“ и Елвис Пресли, който впрочем май също е извънземен.

Изданието е убедено, че истината е някъде по средата. Ето и част от историите:

1. Свидетели от Космоса.

Изглежда, че отговор на всички космически тайни могат да ни дадат хората, които са най-близо до тях – космонавти и летци. Но много от тези, които са били сред звездите, разказват за аномални явления.

В СССР съществували няколко организации, занимаващи се с проблема НЛО, в това число и Всесъюзната уфологическа асоциация, ръководена от космонавта Павел Попович. Именно при него се стичат докладите на космонавти, военни и летци за наблюдение на непознати обекти. Според неговото признание тези доклади били доста. В тях имало „много глупости“, но се срещали и заслужаващи внимание истории.

Първите данни за наблюдение на неидентифицирани летящи обекти, разказва той, постъпват още по времето на Втората световна война. Съветски летци съобщават за загадъчни обекти в небето по време на битката при Курската дъга. А летци на американските военновъздушни сили по време на Войната се натъкнали на обекти във формата на пура, излъчващи ослепителна светлина.

Самият Попович не видял нищо необикновено в Космоса , но по време на полет с изтребител от Вашингтон до Москва през 1978 г. вижда летящ паралелно с него светещ равностранен триъгълник. Този обект е видян не само от космонавта, но никой не могъл да разбере какъв е.

Неговата първа съпруга Марина Попович, установила 101 световни рекорда с различни типове самолети, смята, че всички космонавти са виждали НЛО, но признават само единици. Нейният интерес към паранормалните явления се събудил след експедиция в Памир, на която заедно с колеги наблюдава летящ светещ балон, който бързо изчезва.

Неидентифицираните летящи обекти според нея не е задължително да са апарати на извънземни: от 700 случая на наблюдение на НЛО 90% се оказвали останки от ракети, балони, светещ блатен газ. Но произходът на останалите 10% не е установен.

Привърженик на конспиративните теории за извънземни е и американският астронавт Едуин Олдрин.

Десетилетия след полета си до Луната той признава, че по време на изпълнение на мисията наблюдава неизвестен пръстеновиден обект. Като убедително доказателство той представи любимия аргумент на всички конспиративни теории: "Как си обяснявате факта, че правителствата и на Съединените щати, и на Съветският съюз веднага обърнаха лунната програма, а след това напълно забравиха за спътника на Земята?"

Неговият колега Гордън Купър - летец-изпитател, американски астронавт, който е бил в Космоса два пъти, заявява, че е видял НЛО по време на полет над Германия през 1951 година. Астронавтът вярва, че извънземни кораби посещават Земята. Според него, тези кораби са много по-напреднали технически, отколкото съществуващите земни кораби, така че хората трябва да разработят стратегия за утвърждаване на приятелски контакти с посетителите. Купър обещава да разкрие „тайна, с която са живели всички астронавти“ през 2001 г.: летци и сътрудници на НАСА се канеха да разкажат своите истории на пресата и поискаха изслушване от Конгреса, но терористичните актове от 11 септември погребаха идеята, чийто инициатор бе Disclosure Project.

Автор: Леся Бакалова

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

vat
# 0
21:04 | 9 April 2015
Mmmdaaa,тема за размисъл.
Toni
# 1
10:12 | 4 December 2013
Браво - хипотезата за ултрадисперсния феромагнитен прах, формата на на магнитните силови линии и светлинното излъчване на прахообразната форма е такова прозрение, че вече няма съмнение кой ще е следващия лауреат на наградата за "златен скункс". Браво на # 1 - умник ми е той!
Анонимен 2
# 2
13:07 | 9 July 2013
Дан Айкрофт?! ХАХАХА Да не би да става дума за Дан Акройд?
Анонимен
# 3
12:05 | 31 May 2013
Истината за НЛО представлява ултрадисперсен прах навлизащ в МПЗ (магнитно поле на Земята) и претижаващ феромагнитни свойства. Той деформира полето и прави видими магнитните сило ви линии които имат формата на пура след това на сфера и на- края диск.Така оформена деформацията носи и значителен елек- трически товар,силно локално маг.поле(с обратна насоченост) и светлино излъчване.Голямата скорост на движение е скороста с която маг. силови линии се връщат в нормалното си положение.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg