Това ще е следващата голяма стъпка за човечеството...

16711
Това ще е следващата голяма стъпка за човечеството...

Ако погледнем нещата от най-широка възможна времева рамка, то нещата, които са били важни за формирането на живота и човечеството като цяло могат да се обособят в няколко основни направления и стъпки.

Примитивният живот на планетата Земя, е стартирал преди около 3.5 до 3.8 милиарда години, с появата на едноклетъчни организми.

Впоследствие се наблюдава диференциация на растения и животни и преходът на живота от океана към сушата. Появили са се бозайниците и впоследствие разума при хората.


Като събитие от подобна важност за човечеството може да се определи преминаването към мултипланетарен начин на живот, смята Илон Мъск, ръководител на щатските компании Tesla и Space-X.

На практика наличието на разум е предпоставка за преминаването към тази следваща голяма стъпка.

Това е така, защото наистина има нужда от разум, за да се осъзнае на първо място нуждата от това да преминем към мултипланетарна форма на живот и на второ място да се построят толкова сложни машини за транспорт на стотици милиони километри разстояние.

Разум е необходим също и за да пригодим враждебната среда за живот на тези планети, до които ще достигнем, която сама по себе си не посреща човешките нужди за съществуване.

Разбира се, би било много удобно да има друга планета „близнак“ на Земята, която да предоставя подобна среда на живот, подходяща за хората и тя да е наблизо. Шансовете за това обаче, са минимални, така че не можем да разчитаме на тях.

Така, че ако можем да определим нещо, като достатъчно важно, за да влиза в еволюцията на човечеството, то определено това би било преминавате към мултипланетарен начин на живот, според Мъск. Това определено заслужава част от ресурсите, с които разполагаме на планетата.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Бай Сандо
# 0
17:06 | 15 June 2016
Я па си немам на идеа защо съм жив вече 50 годин.
CHICKEN
# 1
09:06 | 14 June 2016
YES FREDDIE WE LIVE TO GAIN OTHER PEOPLE APPROVAL THAT IS OUR MOST IMPORTANT JOB
2050
# 2
22:06 | 13 June 2016
Yes, we live to see the future and be immortal
Freddie
# 3
19:06 | 13 June 2016
Does anybody know what we are living for?
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg