Той напуска бесен, след като получава 3.6 млн. долара бонус

8521
Той напуска бесен, след като получава 3.6 млн. долара бонус

Ако получат бонус в размер на 3.6 млн. долара, повечето хора биха го отпразнували подобаващо. В случая на Сам Полк - бонусът го вбесява.

Защо? Защото не е достатъчен.

"Исках повече пари точно поради същата причина, поради която алкохоликът има нужда от още едно питие – бях пристрастен," пише Полк в коментар за New York Times от 2014 г., който бързо набира голяма популярност в социалните мрежи.

Впоследствие Полк превърща този коментар в книга, която излезе тази седмица.

В нея той описва бързия си възход на Уолстрийт в началото на новото хилядолетие. Той изкачва стълбицата от стажант в Credit Suisse през трейдър на облигации и суапове за осигуряване срещу кредитен риск в Bank of America до ръководна длъжност в голям хеджфонд.

Още от ранна възраст Полк вярва, че да си богат е най-важното нещо на света — урок, научен от баща му. Той започва да страда от преяждане, злоупотребява с алкохол и се пристрастява към наркотиците почти веднага, след като започва да учи в Колумбийския университет.

Арестуван е два пъти и е отстранен преди да завърши втори курс. Накратко, той се оказва пристрастен във всеки един смисъл на думата и естествено се насочва към кариера на Уолстрийт.

10 откачени примера за разточителството на Уолстрийт Едно от най-скандалните неща, които съм правил, е да хвърлям пари в баскетболната зала Медисън скуеър гардън, пише бившия трейдър Търни Дъф

 

След като изкарва летен стаж в Credit Suisse, Полк не получава оферта за следващата година. Затова започва да се обажда по телефона в отчаян опит да си намери работа. Той се обажда и оставя съобщение на един управляващ директор всеки ден в продължение на три седмици, докато най-накрая не му връщат обаждане. Така получава и първата си работа.

По време на втората си година като трейдър на облигации в Bank of America Полк предприема рискова сделка с облигации на Western Mining, която предстои да бъде придобита. Следва напрегнат период, в който той изчаква сделката да стане факт.

Когато тя е обявена официално се оказва, че Полк е направил правилния избор и заработва първата си седемцифрена печалба. На него му харесва адреналина, като в същото време той се издига сериозно в очите на колегите си. Впоследствие Полк достига по-големи висини, докато не решава да обърне гръб на всичко това.

Полк напуска Уолстрийт няколко години по-късно по време на финансовата криза — той е заобиколен от ужасени милионери и милиардери, не защото са щели да фалират или да изгубят домовете си, а защото може да имат по-малко пари днес, отколкото са имали вчера.

"Катализаторът за моето напускане бе гласът в мен, който ме призоваваше към по-смислен живот и който най-накрая бе станал по-силен от този, който се страхуваше от напускането и отчаяно искаше още пари," казва Полк.

Оказва се, че смисленият глас в него го отвежда до мястото, където се пресичат бедността и наднорменото тегло. Той е основател и изпълнителен директор на Groceryships - организация с нестопанска цел, която има за цел да подобрява дългосрочното здраве и благосъстоянието на общностите с ниски доходи.

Той също така е основател и главен изпълнителен директор на Everytable - компания, която продава готови ястия на достъпни цени.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

hello africa hello motherland
# 0
00:07 | 21 July 2016
е няма, какво да коментирам, стана късно и отивам да лягам! лека нощ!
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...