Този младеж не иска да печели пари от YouTube, вижте защо

14122
Този младеж не иска да печели пари от YouTube, вижте защо

© Facebook

Парите не са всичко за Нусеир „Нас“ Ясин. Само преди една година 25-годишният младеж отказал шестцифрена сума в Ню Йорк като софтуерен инженер в компанията за мобилни плащания Venmo.

Той искал да живее по най-добрия начин, а това не включвало седене зад бюрото от 9 до 17 ч, пише CNBC.

„Наистина става въпрос за луда надпревара. Аз бях част от нея“, споделя Ясин. Сега той обикаля света, прави едноминутни видеа всеки ден за хората, които среща, и местата, които посещава – от Етиопия до Италия.

Всеки ден Нусеир публикува клиповете, включително „Колко евтино е в Тайланд?!!“ и „Мароко в една минута“ на страницата си във Facebook Nas Daily. Той вече има над 750 000 последователи.

Ето как Ясин стана звезда в социалните мрежи, без да докосва спестяванията си от 20 000 долара след напускането на Venmo.

Пътят на Ясин към новия му начин на живот започва с осъзнаването, че една трета от живота му вече е преминала, а прекарва по-голямата част от времето си в офиса. „Сякаш продавах живота си за пари. Животът ми струва повече от 120 000 долара на година“, споделя младият инженер.

Той знаел, че иска да пътува и му хрумнала идеята да документира пътуването си на видео: 60-секундни клипове, които публикува във Facebook. „Трябва да са една минута, защото хората са заети. Трябва да са във Facebook, защото приятелите ми не посещават YouTube“, казва Ясин.

Преди да напусне Venmo, младежът преценил колко пари ще са му необходими, за да преживява, докато пътува по света. Той стигнал до извода, че човек може да живее нормално с 60 000 долара на година в Ню Йорк, така че спестил тези пари, преди да напусне работата си.

От тях той държи в брой 20 000 долара, а остатъкът инвестира. Ясин не трябвало да изплаща студентски заеми, тъй като завършил Харвард през 2014 г. без дългове.

Първата му спирка била Кения, където пристигнал с план да заснема видеа, докато пътува. Именно тогава младежът осъзнал, че може да печели пари и да се ползва с такива придобивки, като безплатно отсядане в хотели, без да е необходимо да пипа спестяванията си.

„Получих предложение за работа след 18 дни. 3000 долара на месец, за да обучавам петима души в Нигерия как да правят видеа“, споделя Ясин. Той се задържал на позицията около три месеца, след което получил други предложения и така успял да плаща пътуванията си.

В същото време мълвата за уменията му да снима видеа и да ги популяризира в социалните мрежи започнала да се разнася.

Образователни курсове, видеа за Al-Jazeera и други позиции на свободна практика са сред ключовите фактори за финансовата стабилност на Ясин. Той избягва YouTube, където творците могат да прибират част от генерираните приходи от реклами. Експерти по социалните мрежи казват, че рекламите, които предшестват клипа, могат да са шестцифрена златна мина.

Вместо това Ясин публикува материалите си във Facebook, където взаимодейства с последователите си лично. „Никой не ми предлага 100 000 долара за видео. Не харесвам рекламите. Не обичам да продавам неща, това не е за мен“, категоричен е младежът.

6 алтернативи на You Tube, от които можете да печелите пари За милиони хора създаването на видеа в You Tube не е просто творческо бягство, а източник на приходи

Крайната му цел е да достигне един милион последователи във Facebook, но вече мисли как този крайъгълен камък ще го тласне към следващата стъпка в кариерата му.

„Искам да се установя на едно място, да набера един милион долара, да започна компания и да споделям наученото от мен през тази година. Моята мечта е да създам технологична компания, която помага на хората да откриват съдържание“, казва Ясин.

Каква е тайната да станеш гуру на социалните мрежи и да си осигуриш солиден доход? Работата и произведенията ти трябва да са важни за теб самия, преди някой друг да се заинтересува от тях.

„Начинът да създаваш добро съдържание е то да е важно за теб. Виждал съм много хора да правят неща, които не ги интересуват, просто за да печелят пари. Аз искам, когато стана на 90 години, да гледам видеото и да се гордея с него, а не да кажа, че това е боклук, за който са ми платили“, споделя Ясин.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg