Три компании се листват на борсата до седмици

1277
Три компании се листват на борсата до седмици

Броят на публичните компании през следващите седмици ще се увеличи с три, сочи справка на Profit.bg.

През следващите дни "Март България" АД, "Далия" ЕАД и "Биоиасис" АД ще осъществят вторични публични предлагания, след като наскоро дружествата подадоха заявления за регистрация на борсата.

"Март България" извършва електронна дистрибуция на ваучери за зареждане на стартови пакети на мобилните оператори и доставки на всички телеком продукти, предназначени за продажба през търговски обекти. Създадена е през 2002 г. с основен предмет на дейност разпространение на предплатени комуникационни продукти.

Разполага с мрежа от шест офиса в София, Пловдив, Варна, Бургас, Хасково и Велико Търново. Книжата на компанията ще се търгуват с борсов код MART, a капиталът е 1 млн. лв.

Основната дейност на "Далия" е производство и търговия на мебели от масив – модулни шкафове, детайли, плотове и елементи от масив. Дружеството се специализира в две направление – висококачествено попарване и сушене на дървен материал и производство на мебели и детайли от масив.

Капиталът на компанията е 400 хил. лв., а присвоеният борсов код ще е DALIA.

„Биоиасис” АД извършва директни продажби на продуктите си за болници, аптеки и крайни потребители и участва в търгове за медицински изделия. Емисията е в размер на 200 000 лв., разпределени в същия брой обикновени акции с номинална стойност от 1 лв. и представлява съдебнорегистираният капитал на дружеството. Борсовият код на компанията ще е BIOA.

Емитентът има едностепенна система на управление. Членове на СД са : Георгиос Кисас – председател на СД и ИД, Димитриос Сотиропулос – член на СД и Димитриос Думбалис - член на СД. Основни акционери в дружеството са Георгиос Кисас, притежаващ 70% от капитала и Димитриос Сотиропулос с 30%.

От началото на годината вторични публични предлагания (SPO) са осъществили четири компании - "Сток плюс" АД, "Софарма Трейдинг", "Торготерм" и "Астера козметикс".

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg