ЦБА Асет Мениджмънт АД вече е публично дружество

722
ЦБА Асет Мениджмънт АД вече е публично дружество

Комисията за финансов надзор вписа “ЦБА Асет Мениджмънт” АД, Велико Търново като публично дружество, както и емисията ценни книжа в регистъра, съобщават от институцията.

Емисията е в размер на 20.2 млн. лв., разпределена в същия брой акции, с право на глас, с номинална стойност 1 лев всяка една и представлява съдебно регистрирания капитал на дружеството.

 

Компанията увеличи капитала си от 16.3 млн. лв. на 20.2 млн. лв. чрез първично публично предлагане.

 

Всичките 3.9 млн. акции от новата емисия на „ЦБА Асет Мениджмънт” АД, бяха записани и платени. Емисионната стойност беше определена на 3.70 лв. за акция, при което презаписването бе близо два пъти.

 

По набирателната сметка на компанията постъпиха 14.43 млн. лв. Средствата от увеличението на капитала ще бъдат вложени в разрастването на веригата от магазини, предвиждат се и инвестиции за разширението на Логистичния център в гр. Русе, както и за изграждането на нов във Велико Търново. Предстои въвеждането на ERP система за управление на бизнеса, чрез единна база данни, както и развитие на програмата за лоялни клиенти.

 

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg