Цената при публичното предлагане на Херти АД е 3.10 лв.

1195
Цената при публичното предлагане на Херти АД е 3.10 лв.

На 25 януари 2008 г. приключи процедурата по подаване на заявки при Водещия мениджър Райфайзенбанк (България) EАД за записване на акции от увеличението на капитала на Херти АД при първично публично предлагане.

В резултат на подадените заявки, по метода “букбилдинг”, e определена емисионната стойност на една акция в размер на 3.10 лева, по която ще бъдат записани всички класирани заявки. На свое заседание от 28 януари 2008 г., Съветът на директорите на Херти АД одобри определената емисионна стойност.

Предложени за продажба бяха 3 милиона нови акции с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна цена от 3.10 лева за акция. Не цялата емисия е била записана, но увеличението на капитала е успешно, допълниха от компанията.

„Превръщането на компанията в публично дружество ще даде възможност на инвестиционната общност да получава актуална информация за текущото пазарно и финансово състояние на компанията и навременна информация за бъдещи дългосрочни действия и прогнози”, заяви Захари Захариев, главен изпълнителен директор на компанията.

Всички одобрени за записване акции трябва да бъдат платени в срок до 15 часа на петия ден от съобщаване на емисионната стойност, а именно до 4 февруари 2008 г.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg