Тя получи огромна сума за развода си, но 5 г. по-късно иска още

4964
Тя получи огромна сума за развода си, но 5 г. по-късно иска още

© Pixabay

Финансовият директор на туроператора TUI, който след развода с бившата си съпруга трябва да й изплаща огромна сума ежегодно до живот, сега се явява отново в съда, за да я накара да се върне на работа.

След раздялата им през 2012 г. съдът нареди на 54-годишния мултимилионер счетоводител Уилям Уагът да предостави на бившата си съпруга Ким Уагът 9 млн. паунда (12.1 млн. долара) в брой и активи.

С парите тя си купува имение за 2 млн. паунда в Чешир (интересен факт е, че това е къщата, в която бившият уелски футболист и треньор Гари Спийд отне собствения си живот) и ваканционен имот в Майорка.

Съдът също така нареди тя да получава по 175 000 паунда (235 000 долара) годишно за лична поддръжка до живот.

Според Уилям Уагът обаче решението на съда от 2014 г. е било несправедливо и означава, че неговата бивша съпруга, която също е счетоводител, няма финансов стимул да се върне на работа.

Бракът на двойката продължава 21 години, а двамата имат една дъщеря. Те живеели в огромно имение на стойност 4.3 млн. паунда (5.78 млн. долара) в Бъкингамшир, преди да се разделят през 2012 г.

След раздялата г-жа Уагът, която е бивш одитор на веригата кина UCI, използвала получените след развода 9.14 млн. паунда (12.29 млн. долара), за да си купи дом за 2 млн. паунда (2.69 млн. долара) близо до Честър, както и ваканционен имот на Балеарските острови.

В същото време г-н Уагът се преместил във ферма за 1.9 млн. паунда (2.55 млн. долара) „с друга дама“, са заявили в апелативния съд адвокатите му.

Според един от тях, заповедта за изплащане на поддръжка би трябвало да изтече след две години и г-жа Уагът би трябвало да се върне на работа и да се издържа сама.

"Колко дълго би трябвало да продължава заповед, базирана на подялба на имущество? Кога броячът спира да отброява?" е попитал той съдиите по делото, според Daily Mail.

"Не е справедливо да се очаква съпругът да продължи да работи дълги часове в една напрегната професия и в същото време да не се очаква съпругата да реализира потенциала си да генерира доходи," добавя той.

Ранди Уърк претендираше пред тричленен съдебен състав в съда в Лондон за по-голямата част от състоянието

"Заповедта осигури на съпругата неоправдано меко приземяване. Нещо повече, тя я лиши от финансов стимул или ясен график за завръщане на пазара на труда,' продължава адвокатът.

Колкото по-дълго жената отсъства, толкова по-трудно ще става. Пред себе си тя има трудов живот от поне 12 години.

Ако бъде отчетено времето за повторно обучение и кандидатстване, съпругата може да възобнови кариерата си и да си намери добре платена работа с нейните счетоводни умения."

В същото време г-жа Уагът твърди, че не е получила достатъчно средства след развода и настоява годишните плащания, които получава, да бъдат увеличени с 23 000 паунда (31 000 долара).

Нейният адвокат заяви, че тя има право и в момента да получава дял от доходите на бившия си съпруг, тъй като му е помогнала да направи кариера, като подкрепяла него и семейството на домашния фронт.

Той също така е заявил пред съда, че въпросът дали тя има финансова нужда е неуместен в случая и е призовал съдиите да се концентрират върху въпроса за "справедливостта."

"Съпруга в нейното положение, която е подкрепяла съпруга си в ранните етапи на неговата кариера по време на 21-годишна връзка, трябва да има прав на дял от плодовете на тази кариера."

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg