Учени: Мит е да се смята, че органичната храна е по-здравословна

1250
Учени: Мит е да се смята, че органичната храна е по-здравословна

Консумирането на органична храна не прави хората по-здрави, въпреки че може да намали излагането им на пестициди. Това са установили учени от Университета Станфорд, съобщава БиБиСи, цитирана от БНР.

Те изследвали над 200 проучвания на съдържанието на органичните и неорганичните храни и свързаните с него ползи за здравето.

Като цяло нямало забележима разлика между хранителното съдържание, въпреки че в органичната храна имало 30 процента по-малка вероятност да има пестициди.

Критици на проучването обаче твърдят, че заключенията му са неубедителни и призовават за допълнителни изследвания.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

fhfh
# 0
13:09 | 4 September 2012
abe pravqt gi po zdravi, no sled kato di6a6 mrasen vazduh i konsumira6 mrasna voda za piene, kapane .. e po4ti bezpolezno da se hrani6 s organi4na hrana ... prosto u4enite sa im platili da za6titavat nezdravoslovnoto i neekologi4no proizvodstvo :)
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg