Утре е IPO-то на Херти

1170
Утре е IPO-то на Херти

Първичното публично предлагане на акции на Херти АД ще се състои по предварително обявената процедура и график на 25 януари 2008 г. След провеждане на Първичното публично предлагане, Съветът на директорите на Херти АД възнамерява да продължи да работи за изпълнение на целите си в инвестиционната програма на дружеството.

Ръководството на компанията е убедено, че през следващите месеци Херти АД ще получи адекватна пазарна оценка чрез превръщането й в публично дружество. Управителният орган на компанията следи внимателно ситуацията на световните финансови пазари и отражението й върху търговията на Българска фондова борса.

„Една от основните причини за желанието ни да станем публично дружество е възможността да изпълним амбициозната си инвестиционна програма и да затвърдим имиджа на Херти АД сред многобройните ни местни и чуждестранни партньори.

Бизнес отрасълът, в който оперираме, е достатъчно стабилен, нискорисков и перспективен, което ни дава основания да очакваме интерес от страна на инвеститорите”, коментира Захари Захариев, главен изпълнителен директор на компанията.

Поръчки за акциите ще се приемат в рамките на един ден - 25 януари 2008 г. при Водещия мениджър Райфайзенбанк (България) ЕАД, а резултатите от тяхното разпределение, на база метода „букбилдинг”, ще бъдат обявени на 28 януари 2008 г.

Емисията, която ще бъде предложена за продажба е в размер на 3 милиона нови акции от капитала на Херти АД с номинална стойност 1 лев и минимална емисионна стойност 3.10 лева за акция.

Снимка (Profit.bg): Захари Захариев

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg