В ЦРУ търсят библиотекар с годишна заплата от 100 000 долара

6301
В ЦРУ търсят библиотекар с годишна заплата от 100 000 долара

Централното разузнавателно управление (ЦРУ) на САЩ не наема само шпиони.

В момента в ЦРУ има свободна позиция за библиотекар.

Заплащането е отлично. В обявата е посочена годишна заплата между 50 864 и 118 069 долара, което е над обикновения годишен доход на американските семейства. Заплащането също така не е много по-различно от това, което получават някои служители в ЦРУ, занимаващи се с разузнаване.

Позицията също така предлага и някои други възможности.

Освен че ще носят отличителните характеристики на служители на ЦРУ, "библиотекарите също така ще имат възможности да действат като информационни експерти в офисите на ЦРУ и избрани разузнавателни агенции."

В превод това означава, че може да се отворят възможности в стил Джеймс Бонд за тези, които желаят.

Подходящите кандидати за работа трябва да имат магистърска степен, предишен опит като библиотекари и трябва да преминат сериозна проверка на техния произход и минало. Това включва медицински преглед, психотест и тест на детектор на лъжата.

От ЦРУ също така казват, че кандидатите "като цяло не трябва да са използвали забранени субстанции в последните 12 месеца."

Библиотекарите играят "съществена роля" в събирането на информация и завеждането на материали на ЦРУ. За правителството в момента работят над 1 400 библиотекари.

Нивото на безработица в САЩ в момента е 4.9%, което според мнозина означава пълна заетост. Компаниите, а вероятно и правителството, твърдят, че имат проблеми с намирането на квалифицирани служители.

Перспективите за работа за библиотекари са прилични, но не са страхотни. От Министерството на труда прогнозират "по-бавен от средния ръст" за тази позиция.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

библиотекар
# 0
19:03 | 9 March 2016
Отговарям на всички изисквания :)
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg

На фокус

Иновативни технологии за интелигентно почистване на подове у дома

Новата прахосмукачка-робот Roomba i7+ не само обича, но е и...