Бъдещето е тук. Японски учени са открили напълно органичен начин да направят сладолед, който да не се топи за няколко часа. Вашите вкусови рецептори няма да усетят никаква разлика, стига да имате търпение и воля да го гледате, а не да го ядете.

Според Асахи Шимбун, японски всекидневник, учени от Изследователския център по биотерапия в Каназава се сблъскват случайно с чудотворния метод през 2017 г.

Те искат от майстор на сладкиши да създаде десерт, като използва полифенолна течност, извлечена от ягоди, в опит да помогнат на фермерите, чиито култури са били засегнати след земетресението и цунамито в източната част на Япония през 2011 г.

Опитът показва, че "кремът от млечни продукти се втвърдява незабавно, когато е добавен полифенол от ягода", и макар да се предполага, че има нещо подозрително в полифенола, изследовател от центъра веднага осъзнава потенциала на естественото съединение.

16 неща, с които европейците не могат да свикнат в САЩБез значение колко пъти един европеец посещава САЩ, там има някои неща с които европейците просто не могат да свикнат

Чрез изпитание и грешка Томихиса Ота, професор по фармация от Университета в Каназава, скоро създава нетопящ се сладолед.

"Полифенолната течност има свойства, които затрудняват отделянето на водата и маслото, така че пулпът, който я съдържа, ще може да запази оригиналната форма на крем за по-дълго време от обикновено и ще бъде трудно да се стопи", каза той на Асахи Шимбун.

Сладоледът започва да се продават в Каназава, Осака и Токио от април и всеки, който го е опитал, твърди, че по вкус не се различава от обикновения, който след втората минута започва да тече.

Някой да иска сладолед?