Въвеждат за търговия акциите на Астера на 25 март

760
Въвеждат за търговия акциите на Астера на 25 март

Акциите на Астера козметикс ще се въведат за търговия на Българска фондова борса на 25 март, съобщиха от капиталовата институция. Съветът на директорите на БФБ днес реши да регистрира емисията на компанията на Неофициален пазар на акции, сегмент А.

Присвоеният борсов код е AST. Размерът на емисията е 1 705 706 млн. лв., разпределени в същия брой ценни книжа. Директорът за връзка с инвеститорите на Астера е Марина Кокерова.

Предметът на дейност на компанията е производство и търговия с козметични продукти, етерични масла и крайни продукти от тях, търговия с продукти и суровини в страната и в чужбина, вътрешно и външнотърговска дейност.

Дейността включва още вътрешен и международен туризъм, хотелиерство, ресторантьорство, спедиторска, транспортно-инженерингова, импресарска, преводаческа, издателска, лизингова, рекламна, посредническа, предприемачество и маркетинг.

Списъкът включва още проектантско-консултантска дейност, проектиране и строителство, отдаване под наем и търговия с недвижими вещи и имоти, представителство и агентство на местни и чуждестранни физически и юридически лица в страната и в чужбина и др.

Както Profit.bg вече писа, никой от акционерите на Астера не е поел ангажимент или е обявил намеренията си да продаде или предложи за продажба на борсата определен брой акции на дружеството в конкретен момент.

В документацията на компанията се посочва още, че конкретният брой акции, които ще бъдат предложени за борсова продажба, както и моментът на предлагане на акции за продажба, ще зависи от желанието на притежателите на акциите. В тайна остава и емисионната стойност на бъдещото предлагане.

Съществуващите акционери в Астера Козметикс са Лукан Луканов, председател на Съвета на директорите - 1 535 136 акции, представляващи 90% от капитала; Марийка Андреева, член на Съвета на директорите - 85 285 акции, представляващи 5% от капитала и Димитър Луканов, член на Съвета на директорите към шестмесечието на 2006 г. - 85 285 акции, представляващи 5% от капитала.

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg