На пазара се предлагат какви ли не нетрадиционни възможности за настаняване.

Можете да спите в дървена бъчва, в къща на дърво и дори в картоф.

Booking.com обаче сега ни предлага да отседнем в гигантски буркан с веджимайт (австралийски крем за мазане, произведен от остатъци от дрожди и добавени зеленчукови подправки, бел. ред).

„Вдъхновена от любовта на Австралия към веджимайт, вилата Vegemite е странно и присъщо австралийско преживяване като никое друго“, казва Люк Уилсън, мениджър на Зона Австралия в Booking.com за Better Homes and Garden.

„Веджимайт е вкус, който всички австралийци познават и обичат, а сега Booking.com предлага на пътешествениците по света възможността да го опитат по най-уникалния начин с вилата Vegemite.“

Вилата, достъпна само на платформата за настаняване, се намира в родината на веджимайт Брого. Изградена по поръчка, тя изглежда като истински буркан с веджимайт от външната страна.

Вътре гостите обаче ще открият истински мебели, посочва T+L.

Те са вдъхновени от австралийския крем за мазане, включително леглото, което прилича на веджимайт тост. Гостите ще открият и някои тематични удобства, като маска за очи, чехли, чорапи и будилник веджимайт.

Не се притеснявайте, гигантският буркан се предлага и с много контакти, така че телефонът и камерата ви да са напълно заредени за правене на снимки за социалните мрежи.

Невероятни, по-невероятни, най-невероятни места за настаняванеАко хотелите и вилите не са вашият стил, ето няколко по-различни варианта

Вилата се предлага и с два външни стола, така че гостите да могат да се насладят на живописната красота, която околността предлага.

Настаняването върви и с напълно оборудвана баня, легло с кралски размери и доставка на хранителни стоки.

Но има една основна уловка при това ново място за настаняване. Вилата Vegemite се предлага само за две нощи, така че трябва да действате бързо.

Резервациите ще започнат на 4 декември в 10:00 часа местно време за дните 6 и 7 декември. Цената е 89 долара на вечер.

Веджимайта е културен символ на Австралия, като най-често се употребява намазан върху припечени филийки (с или без масло). Количеството, което се използва за намазване, е много малко. На цвят е тъмно черен и има солен, малцов и леко горчив вкус.