Вижте дали страдате от синдрома на новите родители

4597
Вижте дали страдате от синдрома на новите родители

Усещате ли, че прекарвате по-малко време с партньора си, излизате по-малко и казвате „Обичам те“ по-рядко? Добре дошли в клуба на новите родители.

Според ново проучване, след като създадат семейство, родителите целуват партньора си по-рядко, излизат на по-малко вечери с приятели, а романтиката във връзката им намалява, пише Daily Mail. 

И така страдате ли от синдрома на новите родители и това поставя ли под напрежение вашите отношения? Отговорете на следващите няколко въпроса, съберете получените точки и разберете.


Излизания вечер
По-малко от едно на месец: 1 точка
Повече от едно на месец: 2 точки

Според авторите на проучването появата на дете се отразява на излизанията вечер, като участвалите в проучването двойките споделят, че са излизали средно по два пъти в месеца преди раждането на децата, но го правят само по веднъж след това.

Повече от един на всеки 10 родители признава, че не са излизали с партньора си от 6 месеца или повече. Също 1 на всеки десет споделя, че последното излизане е било толкова отдавна, че не може да си спомни.

Почти половината от всички родители пък никога не са се наслаждавали на романтичен уикенд без децата си.

Общо девет от десет души споделят, че броят на излизанията им вечер с техния партньор е намалял след раждането на децата им. От тях 57% посочват като причина за това факта, че са прекалено заети, докато други 56% не могат да намерят кой да се грижи за децата им.

Вижте още: Не правете тези 6 неща, за да отгледате деца с бизнес нюх

Други пък посочват, че не могат да си позволят да излизат и че не искат да оставят децата си. Общо 87% от родителите пък казват, че нагласата им към излизанията се е променила след раждането на децата им, като четирима на всеки 10 признават, че те вече не са сред приоритетите им.

Повече от 25% от анкетираните излизат само в специални случаи, докато 15% оценяват времето, прекарано насаме с половинките им, повече, отколкото преди раждането на децата. 

Време, прекарано само с партньора
По-малко от шест часа на седмица: 1 точка
Повече от шест часа на седмица: 2 точки

Според проучването времето, което партьорите прекарват сами един с друг, страда най-много от появата на дете, намалявайки с повече от половината от 14 часа на седмица до само 6.

Общо 91% от родителите пък признават, че вече смятат този тип време за семейно, а не само за време с партньора.

Казвате „Обичам те“
По-малко от 40 пъти на месец: 1 точка
Повече от 40 пъти на месец: 2 точки

Романтичните жестове намаляват с една четвърт  - от веднъж седмично до три пъти месечно, след раждането на децата, докато „Обичам те“ се казва само по 468 пъти в годината, или с 52 пъти по-малко, в сравнение с двойките, които още нямат деца.

Целувки
По-малко от 10 пъти на седмица: 1 точка
Повече от 10 пъти на седмица: 2 точки

След раждането на децата целувките при двойките намаляват от 13 пъти на седмица, до едва 10 пъти, докато излизанията с приятели вечер падат от веднъж седмично до два пъти месечно. 

Секс
По-малко от два пъти в седмицата: 1 точка
Повече от два пъти в седмицата: 2 точки

Интимността е нещото, за което новите родители все още намират време. Проуването показва, че родителите с деца правят секс също толкова често, колкото и тези без деца – средно по два пъти в седмицата.

Излизания с приятели вечер като двойка
По-малко от веднъж месечно: 1 точка
Повече от веднъж месечно: 2 точки

Излизания с приятели вечер, без партньора
По-малко от веднъж месечно: 1 точка
Повече от веднъж месечно: 2 точки

Въпреки ефектите, които това оказва върху връзката им, 85% от родителите като цяло се чувстват по-удовлетворени и щастливи от факта, че имат деца.

Вижте още: Родителски съвети, които е по-добре да следвате

„Всеки знае, че когато имаш дете, това променя живота ти, но независимо от промените, повечето родители биха казали, че раждането на децата им е най-хубавото нещо в живота им и сега не могат да си представят какво е да живеят без тях,“ казва Лиз Фрейзър, семеен експерт от Care.com, които са  поръчали проучването. 

„Да прекарвате време само с партньора си обаче е важно, за да поддържате близост във връзката си и да запазвате създаващия добро усещане фактор, който съпътства това, че сте интимни“.

„Дори и малките неща, като хранене навън или следобед, прекаран само от двамата, наистина са от значение в дългосрочен план“

Какъв е вашият резултат?
По-малко от 10 точки? Добре дошли в клуба на новите родители! 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

Вили
# 0
09:11 | 28 November 2015
Много глупаво проучване. Светът е бил един и същ. Когато се родят деца в семейството вече нищо не е същото. Време, пари, отношения с приятели - всичко се променя. НЯМА ТАКОВА НЕЩО КАТО НОВИ РОДИТЕЛИ.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg