Restaurante Sobrino de Botín се намира в сърцето на Мадрид. Бил е един от любимите на Ърнест Хемингуей.

Отваря като гостилница през 1725 година. Собственици са френският готвач Жан Ботин и съпругата му. Според Книганата на рекордите Гинес това е най-старият ресторант в света, действащ и до днес.

Известен е с традиционната кастилска кухня. Пече месо във фурна на 300 години.

Вижте какво е да вечеряш там:

Ресторантът доста се е променил. След като госпожа Борин умира, нейният племенник е поемат управлението му.

Днес е собственост на семейство Гонзалес.

Ресторантът е на 4 етажа, като традиционна испанска таверна. Има три зали за вечеря.

Най-известните ястия са cochinillo asado (цяло печено прасенце) и cordero asado (печено агне).

Ресторантът получава доставки на цели малки прасенца от Сеговия и на агънца от Сепулведа четири пъти в седмицата.

Те се пекат във фурната, която както вече споменахме е на 300 години.

Прасенцето се опича така, че да има хрупкава кожа и да бъде крехко от вътре. Гарнитурата е картофи.

Хемингуей е бил голям фен на печеното прасенце. В романа си „И изгрява слънце“ той пише: „Обядвахме горе у Ботин. Това е един от най-добрите ресторанти в света.“

Друго популярно ядене е Clams Botín – в него има домашен сос с лук, люта чушка, чесън, сухо бяло вино, доматено пюре и лавров лист.

Това е цялото меню:

В Испания на вечеря често се ядат ястия с яйца. Вечерята е между 9 и 11 вечерта. Това са бъркани яйца с картофи и наденица, които се предлагат за вечеря.

Прочутата шунка Iberico