Защо брак, в който жената е по-слаба от мъжа, е по-щастлив?

3108
Защо брак, в който жената е по-слаба от мъжа, е по-щастлив?

© Pixabay

Идеята, че теглото играе роля за щастливия брак звучи невероятна, но изглежда има доказателства, които подкрепят това твърдение.

Резултатите от проучване сочат, че семейните двойки са по-доволни и щастливи, когато съпругите са по-слаби от половинките си.

Вижте защо изследователите правят тези заключения, пише Bright Side.


Размерът играе роля в отношенията на двойката

Брачни партньори попълват въпроси за удовлетворението от брака си на всеки две години в продължение на 4 години. Проучването показва, че браковете, в които съпругата е по-слаба от съпруга, са по-щастливи. Това се основава на ИТМ на двойките (индекс на телесна маса), който може да бъде изчислен с помощта на тегло и ръст.

Това не означава, че жените трябва да се подлагат на екстремни диети и упражнения, а по-скоро се отнася до сравнението на техния ИТМ с този на половинката им.

Мъж предложи брак на приятелката си по уникален Мъж с поглед в бъдещето намери находчив начин да предложи брак на приятелката си

Възприятието на жените за красота се различава от това на мъжете

По време на проучване мъже и жени получават 100 снимки и са помолени да оценят колко привлекателен намират човека на изображението. Мъжете очевидно предпочитат слаби и съблазнителни жени, докато при нежния пол отговорите са по-разнообразни.

Снимки на слаби и мускулести мъже получават и високи, и ниски оценки от участничките в изследването. Освен това жените предпочитат по-едри мъже, което се обяснява с процесите на еволюция и първичните инстинкти.

Нежният пол смята по-едрите мъже за по-добри ловци, които могат да ги защитят и да осигурят препитание за тях и техните семейства. Вероятно заради това, инстинктивно и подсъзнателно, жените са по-привлечени от високи и яки представители на силния пол.

Винаги има изключения

Докато проучването показва, че по-голямата част от двойките дават сходни резултати, има и изключения, тъй като много други фактори играят огромна роля за щастието на брака, като психично здраве, доходи, социален живот и т.н. Това доказва, че жените с всякакви размери и ръст могат да бъдат щастливи с правилния партньор.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg