Защо мъжете предпочитат жени в червено?

4419
Защо мъжете предпочитат жени в червено?

Червеното от много време е смятано за цвят, който със сигурност привлича погледите.

Учени обаче смятат, че са открили истинската причина, поради която мъжете предпочитат дами, които носят червено. Простичко казано, те смятат, че облечена в червено жена е по-вероятно да спи с тях още на първата среща, пише The Telegraph.

Психолози, които са провели проучване сред 120 мъже на възраст 18-21 г., са открили, че повечето от тях мислят, че изборът на червен цвят означава, че жената има “по-големи сексуални намерения” и е по-вероятно да скочи в леглото с мъж в сравнение с жените, които избират по-неутрални цветове.

Те също така са открили, че въпросната дреха не е задължително да е някаква по-изрязана, тъй като участниците в проучването са били помолени да преценят сексуалните намерения на жената въз основа на цвета на обикновена тениска.

Резултатите от проучването, публикувани в Journal of Social Psychology, потвърждават, че цветът на дрехите влияе силно върху това как мъжете възприемат противоположния пол.

Психолози от Университета на Южeн Бретан са разделили мъжете в четири групи.

Всеки доброволец е прекарал 30 секунди, гледайки снимка на една и съща 20-годишна жена, но цветът на дрехата е бил различен за всяка група – червен, син, зелен или бял.

След това участниците са попълнили въпросник, в който е трябвало да дадат оценка от 1 до 10 на това колко привлекателна е жената. Те също така са дали своята оценка за това колко вероятно е тя да прави секс с мъж на първа среща.

Жената е оценена като най-привлекателна с червена тениска, след което се нареждат бяло, синьо и на последно място зелено.

Жената с червена тениска също така печели с доста голяма разлика в преценката, че е най-вероятно да прави секс на първа среща, следвана от синьо, зелено и накрая бяло.

В доклада към проучването, неговите автори казват, че резултатите подкрепят хипотезата, че мъжете гледат на червеното като на покана за секс.

Предишни проучвания показваха, че мъжете задават по-интимни въпроси на една жена и сядат по-близо до нея, ако тя носи червена блуза вместо зелена. Друго проучване показва, че жените, които пътуват на стоп и носят червена блуза имат по-голям шанс да бъдат качени от мъже шофьори, но не и от жени.

“Проучвания показват, че червеният цвят е свързан с похотта и романтичната любов, както и с плодовитостта на жените.

“Биологичната еволюция също би могла да обясни важността на червеното. По време на фертилния период на женските павиани, макаци и шимпанзета техният перинеум почервенява, вероятно за да привлича мъжките“.

“За първи път нашият експеримент показва, че дрехите имат способността да накарат мъжете да смятат, че една жена с червена тениска има по-големи сексуални намерения от жена, която носи синя, бяла или зелена тениска.”

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg