Защо младите служители не са съгласни да работят допълнително?

1388
Защо младите служители не са съгласни да работят допълнително?

© Pixabay

Интересна тенденция наблюдават наемащите нови служители. Младите им колеги са категорично против да работят извънредно, дори и това да е свързано с определени компенсации. Каква е причината за това?
 
След пандемията новоназначените служители откриха, че могат да решават сами по колко часа да отделят на работата си, а не да са закотвени в офиса от 9 до 5. Новото нормално е работата да е съобразена с личния живот, а не обратното.
 
Повечето от мениджърите приемат това за удачен вариант и не налагат на служителите си задължението да извършват съотвената работа от задължително от офисното пространство. Това обаче, означава, по-опитните колеги да се натоварят допълнително, като отговорно разпределително звено. 
 
Според проучване от юли 2022 г. сред 2000 работници в САЩ и Великобритания, проведено от центъра за дигитална работа Qatalog и платформата за разработка на софтуер Gitlab, 74% от ръководните кадри са в състояние да работят по-усилено, в сравнение със само 24% от младшия персонал. 
 
Работата от дома може и да е особено привлекателна, но понякога това означава да работите много повече от часовете, които работят хората в офиса. Затова и повечето от младите служители още на интервюто за работа поставят граница на времето, прекарано зад компютъра.
 
Добрите лидери осъзнават, че производителността не е пряко свързана с прекарването на време във фирмата. Един добре организиран служител може за 2 часа хоум офис да изработи в пъти повече, отколкото човек, който просто чака с досада работният ден да приключи.
 
Разликата между старши и младши служители е в желанието за компромис. Все по-често, под давление на житейския опит, служителите с дълъг трудов стаж са по-склонни да отстъпват и да се натоварват с повече работа, за да не настройват срещу себе си шефския гняв. При новоназначените хора няма такава тенденция, тъй като те знаят цената и уменията си и бързо могат да намерят ново работно място. 

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg