Защо родителите, които имат две деца, живеят по-дълго?

5037
Защо родителите, които имат две деца, живеят по-дълго?

© Pixabay

Знаете ли, че хората, които имат две деца, живеят по-дълго?

Броят на отрочетата може да окаже огромно влияние върху живота на родителите, посочва Bright Side.

Вижте как:


Хората, които имат деца, живеят по-дълго от тези, които нямат

Изследователите установяват, че раждането на деца е свързано с дълголетието на родителите. Анализирайки мъже и жени, родени между 1911 и 1925 г., и техните деца, те стигат до заключението, че поради подкрепата от техните синове и дъщери, стресът за възрастните родители е по-малък, което води до по-дълъг живот.

Друго много интересно проучване установява, че майките с две биологични деца живеят по-дълго от онези, които изобщо нямат деца или имат само един наследник. 

Раждането на две деца е също толкова важно за мъжете, колкото и за жените. Същото проучване анализира и корелира броя на децата и продължителността на живота на мъжа. Резултатите показват, че в сравнение с бащите без деца или с едно дете, мъжете с две деца живеят много по-дълго.В Япония промениха възрастта, на която се става пълнолетенСтатистиката сочи, че повече от половината жители на страната не подкрепят намаляването на възрастта за пълнолетие

Дори осиновяването на деца носи значителни ползи

Жените, осиновили две деца, са с по-голяма продължителност на живота, в сравнение с биологичните майки. И още по-любопитно: когато сравняваме броя на осиновените деца и дълголетието, родителите на две деца винаги процъфтяват, в сравнение с тези само с едно, както и тези с четири осиновени деца.

Друго доста интересно заключение е, че осиновяването на дете изглежда добавя три години към продължителността на живота на майката. Осиновяването на 2 или 3 деца добавя допълнителни 5 години към живота. Това може да се обясни и с подкрепата, която децата оказват на родителите си в напреднала възраст. 

Още по-изненадващото е въздействието, което осиновяването на деца от различни културни среди изглежда оказва върху живота на родителите. Същото проучване сравнява произхода на осиновените деца и продължителността на живота на техните родители.

Майките и бащите, които осиновяват деца транснационално, имат значително по-голяма продължителност на живота, в сравнение с тези, които осиновяват деца в същата държава, в която живеят.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg