Защо успелите жени остават самотни?

1875
Защо успелите жени остават самотни?

Положителното отношение към живота укрепва имунната система, а любовта във всичките й форми е ключ към доброто здраве. За някои обаче търсенето на любовта и подходящия партньор се оказва доста трудно.

"Жените, които са умни и имат успех, обичайно срещат трудности в търсенето на подходящия партньор", казва Ернестина Адлер на базата на над 20-годишния си опит начело на агенция за партньорства в Линдау. "Не става дума само за техните очаквания, но и за подхода на мъжете", обяснява Адлер, в чиято агенция вече са нарекли ситуацията "Ефектът Кристиане".

Имайки предвид, че макар Гьоте да е предпочитал да се движи сред изискани и високопоставени в обществото дами, в крайна сметка се е оженил за Кристиане Вулпиус, младо момиче без претенции. С което доста разгневил своята класа.

Мюнхенският психотерапевт Щефан Войноф разполага с обяснение за този феномен: "Основата е в архаичната схема, съгласно която за жените винаги най-привлекателни са били едрите и силните мъже. Тази схема и до днес продължава да циркулира във вените ни и изобщо не пасва на модерните и еманципирани жени, които се чувстват именно такива. Но тя се отразява, съзнателно или несъзнателно и ни най-малко не улеснява пътя им към постигането на щастливо партньорство."

"Очевидно в началото на нашата еволюция нещата са стояли така, че единствено материалните ресурси на бащата са били решаващи за оцеляването на потомството. Материалните ресурси на майката са били по-скоро без значение. Същественото е било тя да е млада, здрава и да може да ражда деца. Жените пък са си търсили мъже, които да са едри и с висок статус. Всичко това се е правело единствено в името на децата, за да могат те да имат шанса да оцелеят."

Очевидно споменатите параметри са залегнали плътно в гените ни и до днес. Както посочва Ернестина Адлер: "Жените предпочитат по-високите мъже, а мъжете - по-дребните жени", макар в днешното общество това да не е свързано с никакви предимства. Има обаче и изход от тази фатална партньорска дилема.

Д-р Войноф окуражава жените да подложат на анализа "своята" схема, трансформирайки я така, че да могат да намерят партньор, който отговаря на истинските им желания и очаквания. Или да се пренасочат от по-високите нива към по-ниските, което открива съвсем нови, а именно реалистични шансове.

Източник: БГНЕС

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg