Защо вратите в публичните тоалетни не стигат до земята?

13811
Защо вратите в публичните тоалетни не стигат до земята?

© Pixabay

Обществената тоалетна със сигурност не е най-приятното място на света. На всеки обаче му се налага да я използва.

Няма начин да не сте се питали защо вратите в това публично заведение не стигат до пода. И не, идеята не е да се всява смут у потребителите.

Всъщност, има няколко много добри причини за това. Bright Side разказва:


1. По-лесно се почиства

Хигиенизирането на обществените тоалетни е с доста висока честота. Или поне би трябвало да бъде. Разстоянието в долната част на вратата прави този процес по-лесен. 

2. В случай на злополука можете лесно да получите помощ

Ако човек припадне или се сблъска със здравословен проблем, довеждайки го до безпомощно състояние, ще отнеме много време, преди някой да забележи, ако тоалетната разполага с обикновена врата.

Лесно обаче бихте могли да видите, ако на някого му е прилошало, през разстоянието между вратата на тоалетната и пода. То осигурява и по-лесен достъп, ако се налага да окажете помощ. 

Някои от най-ужасяващите тоалетни в света (снимки)Анкета сред 2 500 души разкри, че ходенето до тоалетна ни отнема средно 1 час и 42 минути седмично

3. Помага за ограничаване на непристояното поведение

Липсата на усамотеност в обществените тоалетни пречи на хората да вършат неща, които попадат в графата непристойни. Характеристиките на вратите позволяват по-високо ниво на наблюдение и предотвратяване на неподходящо поведение.

4. По-евтино е

Вратите, простиращи се от пода до тавана, изискват по-прецизен дизайн и използването на различни материали, което би увеличило общите разходи.

5. Има по-добра вентилация

В напълно затворено помещение трудно изчезват неприятните миризми. Когато обаче има разстояние между вратата и пода, въздухът циркулира много по-добре.

6. Лесно разбирате дали тоалетната е свободна

Ако тоалетната разполага с обикновена врата, винаги можем да изпаднем в конфузната ситуация да нахлуем при някой друг или път да се налага да държим дръжката от вътрешната страна, за да предотвратим това. 

7. Това е възможен маршрут за бягство

Представете си, че ключалката заяжда: ако вратата е без пролука, а мястото твърде шумно, бихте прекарали часове в очакване някой да забележи, че се нуждаете от помощ. 

8. Предотвратява опашки

Липсата на усамотение кара посетителите да вършат работата си по-бързо, което пък не води до опашки. 

9. Можете да споделяте тоалетната хартия по-лесно

Всички сме изпадали в онази ужасна ситуация, когато изведнъж осъзнаваме, че тоалетната хартия е свършила. Ако това се случи в обществена тоалетна, можете поне да помолите човека в кабинката до вас да ви подаде една.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

чичо Пей
# 0
23:02 | 12 February 2020
Да не загниват от влагата вратите ,защото рано или късно за врати ще служат само старите им панти.
данъкоплачещ
# 1
13:02 | 12 February 2020
Как "защо"? Като влезе депутат или министър да сее, да има от къде да изкачат вайната му от преяждането. Иначе ще се задави с тях ако вратата е плътна и до пода.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg