Жените с по-високо IQ от мъжете

2920
Жените с по-високо IQ от мъжете

Резултатите от тестовете за интелигентност на жените са по-високи от тези на мъжете за първи път от 100 години. Това се дължи главно на факта, че дамите вършат по-добре по няколко неща едновременно.

Изследването е направено от проф. Джеймс Флин, всепризнат авторитет по тестове за интелигентност, съобщи bTV.

"От един век резултатите в тестовете за интелигентност както на мъжете, така и на жените, се увеличават, но при жените се увеличават по-бързо", обясни проф. Джеймс Флин.

"Това е последица от съвременния начин на живот. Сложният съвременен свят кара мозъка ни да се адаптира и повишава коефициента ни на интелигентност. Пълният ефект на съвремието ни върху жените едва сега започва да се проявява", според професора.

Съществува теория, че съвременните жени, които едновременно преследват кариера и отглеждат деца, стават по-интелигентни заради натовареното си ежедневие. Освен това, след като векове са смятани за придатък към мъжете, жените вече са уверени в себе си и осъзнават, че са по-умни от тях.

Проф. Флин основава изводите си на анализ на данни от тестове за интелигентност, направени в Западна Европа, Канада, Нова Зеландия, Аржентина и Естония.

Резултатите показват, че в Австралия разликата между мъжете и жените е незначителна, а в Нова Зеландия, Естония и Аржентина жените са с малко по-добри резултати от мъжете.

"Тъй като светът става по-сложен и животът изисква повече абстрактно мислене, хората се адаптират. Напредъкът е по-голям за жените, отколкото за мъжете, защото в миналото те са били по-необлагодетелствани", обобщава проф. Флин.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

L
# 0
15:08 | 21 August 2012
Божее... векове наред плюят жените и не им разрешават да имат образование. За първи път от векове това се променя и жените бележат напредък. Малко да се драсне по самочувстрвието на мъжете и пак се започва с обидите. Колкото до коментара на "gtdgdfg"- не забравяй, че и ти си излязъл от "осрана путка"; и коментарът ти е брутално глупав; май не си си чел особено старателно историята в училище и си пропуснал важни моменти. Коментари, в които има само злоба... Толкова години от както имат образование жените се стараят да са на ниво с мъжете, един път мъжете са по-назад... и се почва с псувните (от т.нар. "по-силен" и "по-интелигентен" пол...)
gtdgdfg
# 1
08:07 | 17 July 2012
Понеже жените са по умни ,а мъжете защото са по глупави са изобретатели ! Кога осрана путка ще открие нещо а ! А курви загорели ,отговаряйте
ХА ХА ХА
# 2
19:07 | 16 July 2012
Вероятно в изследването са участвали само мъже членове или фенове на Бойко и ГЕРБ затова резултатите са такива
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg