Оказва се, че има правилен начин за съхранение на складолед.

Според производителя на леденото изкушение Ben & Jerry’s няма „нищо по-лошо от сладолед, изгорен от фризер“ - когато машината оставя големи кристали на върха на сладоледа и го превръща в „непривлекателна бъркотия“.

Това се дължи на изпаряването на влагата от десерта, обясняват от компанията на своя уебсайт, според вестник Independent.

За щастие, има специални техники за съхранение, които гарантират, че сладоледът ви ще бъде идеален всеки път, в който посегнете към лъжицата.

Няколко неясни, гнусни и интересни факти за сладоледаЛюбимият ни летен десерт не е кой знае каква мистерия, що се отнася до рецептата му. Когато говорим обаче за историята на сладоледа, тя е изпълнена не само с интересни факти, но и с доста неясноти

Ben & Jerry’s дават някорлко полезни съвета за съхранение на сладолед:

Поставяйте го във фризера с капака надолу.

Най-добрата температура е под минус 17 градуса.

Поставяйте сладоледа в задната част на фризера, за да го предпазите от нахлуващия топъл въздух при отварянето на вратата

Или пък го изяжте наведнъж, съветва компанията.

„Колкото и стриктно да се придържате към съветите, споменати по-горе, продължителното съхранение във фризер бавно ще съсипе и най-добрия сладолед“, посочват от Ben & Jerry’s.