Знаете ли колко пари дължи Джоуи на Чандлър?

8204
Знаете ли колко пари дължи Джоуи на Чандлър?

Дори и в апартамент с контролиран наем, да живееш в Манхатън е изключително скъпо. В един от епизодите от осмия сезон на популярния ситком „Приятели“ Джоуи се опитва да изчисли точно колко пари дължи на Чандлър за това, че му е помагал финансово през последните три години.

Когато вижда огромната сума, той бърза да увери Чандлър, че му прощава всичко и че двамата са квит.

Любопитен потребител на Reddit иска да узнае колко точно пари обаче дължи Джоуи, затова задава въпроса в социалната мрежа. В рамките на 24 часа той получава отговор.


Изчислението показва, че Джоуи дължи наем, сметки и разходи за храна за 3 години. Те живеят в Манахатън в хубав район, в апартамент на горните етажи с 2 спални и една баня. Това е много скъпа локация за живеене: днес наемът на апартамент като този би бил 5 000 долара без проблеми, според Zillow.com.

Ако се използва сайт, изчисляващ оскъпяването на долара, може да се сметне, че през 1997 г. наемът би бил около 3 500 долара. Наемът се предполага, че се дели на две, така че в продължение на 3 години Чандлър е плащал и делът на Джоуи, който е 1 750 долара. Това прави 63 000 долара само за наем.

Вижте още: Как „Приятели“ щеше да бъде по-различен, ако се снимаше днес?

Ако бъдат добавени и разходите за три години за комунални сметки, кабелна телевизия и задоволяването на неутолимия апетит на Джоуи, сумата вече скача неимоверно много.

Ако бъде включено всичко, тя би била над 100 000 долара. Чандлър на практика е покривал разходите на един възрастен в продължение на 3 години в една от най-скъпите части на Манхатън, така че му е излизало доста скъпо.

Дори и за приятел, това са разходи, които просто не могат да бъдат пренебрегнати. Човек просто се пита защо Чандлър позволява на Джоуи да живее до такава степен на негов гръб?

Ето какъв е отговорът на въпроса, според друг потребител на Reddit:

„Защото са П·Р·И·Я·Т·Е·Л·И!“

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg