Свободата на 5G преноса на данни с неограничена скорост

4368
Свободата на 5G преноса на данни с неограничена скорост

© Pixabay.com

Дългоочакваната 5G технология, за която се смята, че ще промени живота на хората в много отношения, вече набира скорост в България.
 
Възможностите, които петото поколение мрежи могат да предоставят, тепърва предстои да бъдат развивани, тъй като те променят живота ни чрез иновации в редица индустрии.
 
На този етап потребителите имат възможност да се убедят от първа ръка в техните преимущества най-вече чрез мобилните си устройства.
 
Едно от най-съществените преимущества е по-ниската „латентност“, което позволява на мрежата да реагира много по-бързо при заявките за трансфер на данни.
 
Технологията предлага и много по-високи скорости.
 
Това като цяло осигурява едно изцяло различно преживяване на начина, по който потребителите могат да използват своя телефон в мрежата.
 
Но за да се случи това, на първо място хората трябва да имат достъп до мрежата от пето поколение, което означава тя да има достатъчно голямо покритие.
 
Близо 80% от запитаните в България казват, че биха използвали 5G технологията в ежедневието си, ако е достъпна за тях, сочи проведено наскоро проучване на Прагматика по задание на Vivacom.
 
Най-голямата 5G мрежа* в България е именно тази на Vivacom, като вече покрива над 200 населени места и курорти.
 
Заедно с очакванията за нови възможности, потребителите имат и някои опасения относно 5G мрежата.
 
Едно от притесненията им по отношение на достъпността е, че месечната такса ще се увеличи заради 5G и че ще трябва да я плащат отделно. Тук трябва да споменем, че мрежата от пето поколение на Vivacom е включена във всички мобилни абонаментни планове за нови и съществуващи клиенти без допълнително заплащане.
 
Нещо повече, в момента телекомът предлага своите 5G мобилни планове Unlimited 50 и Unlimited 150 без ограничение на скоростта. Клиенти, сключили нов или преподписали съществуващ договор до 31.10.2021 г., ще получат неограничена скорост за пренос на данни до края на януари 2022 г.
 
За сравнение, планът Unlimited 150 досега поддържаше 150 Mbps максимална скорост за неограничени мобилни данни, а Unlimited 50 – 50 Mbps максимална скорост.
 
Новото предложение ще позволи на потребителите да се възползват от потенциала на 5G мрежата, независимо дали става въпрос за сърфиране през телефона, чат, използване на социални мрежи, видеа на живо, игри или комбинация от няколко неща едновременно.
 
Двата тарифни плана също така предлагат добавена стойност за потребителите с включен безплатен абонамент за 12 месеца за Diema Xtra, достъп до музикалната стрийминг платформа TIDAL, облачно пространство в pCloud, дигиталния портфейл Pay by Vivacom, както над 40 ТВ канала мобилна телевизия от ново поколение с EON мобилно приложение.
 
* Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 16.08.2021 г. за 5G покритието на операторите по брой населени места и курорти. 5G мрежата е достъпна за всички настоящи и бъдещи клиенти с мобилни абонаментни планове и съвместими устройства.


Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

някой
# 0
13:09 | 29 September 2021
50джи с 8 пъти повече облъчване..................измерено.
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg