7 приложения, с които да вкарате в ред личните си финанси

17019
7 приложения, с които да вкарате в ред личните си финанси

В забързания свят, в който живеем, времето е изключително ценен и често дефицитен ресурс. Повечето хора разбират, че трябва да спестяват, да си правят и следват бюджет, да ограничават разходите си, но често не им достига време да вкарат в ред и следят личните си финанси.

Затова на помощ идват мобилните приложения. Те стават все повече и все по-разнообразни, а целта им е да ни подпомагат максимално в пестенето на време и усилия.

Ето седем приложения, които могат да ви съдействат да приведете в ред личните си финанси:


1. Level

Това приложение е с добър дизайн и много лесно за използване. Приложението автоматично показва разполагаемите средства, като се свързва директно с дебитната ви карта.

То използва осреднените дневни разходи, за да покаже колко можете да харчите през следващата седмица или месец. То ще ви извести, ако средствата няма да ви стигнат за определен период от време, ако не промените потребителските си навици.

Особено ценно е приложението при желание да се следи определена категория разходи, ако искате да разберете къде точно отиват средствата ви.

Например можете да следите разходите, които правите за кафе, или сметката си за телефон. Приложението е достъпно за потребителите на операционните системи Android и iOS.

2. Unsplurge

Това приложение е насочено към спестяването. Започва с простия въпрос: „За какво искате да спестите?" Давате отговора и въвеждате сумата, като ъплоудвате и снимка.

Впоследствие приложението следи прогреса ви по пътя към спестената сума, като всеки път визуализира целта ви, за да ви стимулира и допълнително.

То също така има секция наречена Town, в която се посочват спестовните цели на останалите хора в близост до вас.

Приложението също така предлага спестовни съвети и стимули, един от които е 52-седмичното предизвикателство, което ви предлага да спестявате по 1 долар през първата седмица, 2 долара през втората и т.н. То е достъпно за операционната система iOS.

3. Toshl Finance

Приложението създава бюджет и подходящ за всеки разходен план. Започва се с избор на бюджетен тип по време – еднократен, дневен, седмичен, месечен или годишен. След това трябва да въведете ръчно всички разходи и дохода си.

Приложението дава осреднени месечни разходи, като визуализира много добре различните групи разходи. Мотото на приложението е, че колкото по-пълно и точно се представят разходите и дохода, толкова по-добре могат да се контролират те и да се спестява.

Приложението е достъпно за операционните системи iOS, Android, Symbian и Windows.

4. Daily Budget

За тези, които търсят олекотено приложение, с което максимално просто да се спестява, могат да пробват Daily Budget.

То изчислява дневен бюджет на база на дохода и постоянните разходи (наем, интернет, телефон, застраховки, ток и др.) и задава въпроса какъв процент от дохода си искате да заделяте за спестяване.

5. Acorns

Това приложение отива по-далеч и освен за спестяване, се грижи и за инвестиране на средствата. Когато се свърже с дебитна или кредитна карта, то закръгля всяка изхарчена сума до цял долар и автоматично инвестира остатъка.

За да прецени как да се инвестират средствата, приложението задава въпроси, свързани с нетните активи, годишната заплата, толерантността към риск и предлага инвестиционен портфейл, който в най-голяма степен отговаря на профила на потребителя.

Приложението е подходящо за хора, които искат да започнат да инвестират, но постепенно и с малко. То е достъпно за операционните системи iOS и Android.

6. Digit

За разлика от традиционните приложения, Digit оперира чрез интернет и с текстови съобщения. То се синхронизира директно с банковата сметка.

Приложението изпраща едно съобщение на ден относно баланса по сметката и може да изпрати съобщение как се е променил той през последните два дни. Дава възможност да зададете въпроса как се е променил балансът и изпраща списък с всички покупки от предходния ден. То е много удобно, за да се проверяват сметката и направените покупки.

С цялата информация, с която разполага, приложението дава съвети как да се променят потребителските разходи. Има автоматична възможност за спестяване, като ще прехвърля предварително зададена сума всеки ден към спестовни сметки.

Минималната сума за превод към такива сметки е 0.05 долара, а максималната е 150 долара на ден, като няма разходи при трансферирането.

7. Simple

За приложението може да се мисли като за дебитна карта, която помага да се пести. То прави всичко вместо вас, като взема предвид дохода ви и изважда задължителните постоянни разходи, които трябва да направите, както и спестовните цели, които сте си поставили.

С останалата сума можете да разполагате спокойно. Целта тук е да не правите излишни разходи, които да не ви позволят да посрещнете задължителните си разходи, както и да загърбите спестовните си цели.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Коментари

недоволен
# 0
15:03 | 11 March 2017
Глупав превод от чужда статия. Няма линкове, а първото приложение не работи в България. :D
Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg