Американците със смартфони вече са над 100 милиона

1491
Американците със смартфони вече са над 100 милиона

За първи път повече от 100 милиона американци имат смартфони, според доклад на компанията comScore.

Броят на американците, притежаващи смартфони, е надхвърлил 100 милиона през януари, като точният им брой е 101.3 милиона, което представлява скок от 13% в сравнение с октомври.

Около 234 милиона американци над 13-годишна възраст са използвали мобилни телефони през януари, което означава, че пенетрацията на смартфоните в страната е около 43.3%.

Тенденцията дяловете на Google и Apple от пазара да нарастват за сметка на този на RIM се запазва. Платформата Android на Google в момента може да се похвали с 48.6% от пазара, докато iOS на Apple има 29.5%. Ръстът при двата софтуера е от 2.3% и 1.3%, респективно, в сравнение с октомври. Делът на производителя на BlаckBerry RIM в момента е 15.2%, което представлява 2% спад. Делът на Microsoft пък намалява с 1% до 4.4%.

Текстовите съобщения все още са най-популярното занимание за собствениците на мобилни телефони. Общо 74.6% от тях са изпращали такива съобщения през януари. Следващите най-популярни занимания са използването на свалено приложение (48.6%) и на браузър (48.5%.)

Данните на ComScore, които се базиран на проучване сред 30 000 души, си противоречат с публикуваните данни в доклад на Pew Internet & American Life Project, според което собствениците на смартфони вече са повече от тези, които които използват обикновени телефони (46% към 41%). Останалите 13% не притежават мобилен телефон.

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg