CEEDS'15 by Webit ще посрещне вицепрезидента на ЕК Андрус Ансип

2669
CEEDS'15 by Webit ще посрещне вицепрезидента на ЕК Андрус Ансип

На 21 и 22 април за седма поредна година София ще бъде домакин на CEEDS by Webit - събитието за дигиталните, технологинични и медиа/рекламни пазари със специален фокус върху Централна и Източна Европа, което тази година ще събере в столицата ни за два дни над 3000 посетители от 40 държави.

Специален гост на събитието и участващ в програмата тази година ще бъде вицепрезидентът на Европейската комисия Дигитален единен пазар – Андрус Ансип, заедно с редица от най-известните имена в технологичната, дигиталната, маркетинг и стартъп сцена.

Над 100 лектори ще поставят фокус върху бъдещето на Европа и региона, ще коментират настоящите и бъдещи перспективи, ще се споделят най-добрите практики и ще чертаят бъдещето на Дигитална Европа, в което София и CEEDS/Webit общността играят все по-важна роля.


“Тази година CEEDS by Webit ще има 3 основни паралелни сцени. Tech Summit ще посрещне технологичните и информационни директори на най-големите корпорации и правителства наред с представители на стартъп общността и малкия и среден бизнес.

Темите, които ще се дискутират, са свързани с това как технологиите променят света около нас, Internet of Everything, образование, дигитално здравеопазване, Big Data, Cloud, Пари и разплащания” каза Пламен Русев, основател на световната серия от събития Webit, част от която е CEEDS.

Marketing and Innovation Summit ще посрещне маркетинг директори, представители на медийни групи, рекламни мрежи, рекламни/медия агенции и ритейлъри. Основните теми на тази сцена са реклама, мобайл, метрики, дигитална търговия, дигитална трансформация, дигитални развлечения и медии, както и стратегии за социални медии.

Enterprise2Founders Summit е третото основно събитие в рамките на CEEDS'15 в София и на него топ менижмънтът на едни от най-големите компании в Европа ще дискутира възможностите за иновации чрез съвместна работа със стартъп комапни и предприемаческата общност”, обяви Пламен Русев.

Вицепрезидент Ансип пое поста вицепрезидент и еврокомисар за дигитален единен пазар в екипа на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер през септември миналата година, като преди това беше министър-председател на Естония, която е една от държавите сочени като един от най-добрите примери по отношение на интегрирана на всички нива и работеща платформата за електронно правителство в Европа.

Сред огромния брой топ гост-лектори, потвърдили вече своето участие в програмата са още Ерик Клинкер, изпълнителен директор на BitTorrent (1/3 от целия световен интерент трафик преминава през BitTorrent протокол), Чарлс Ярдли, управляващ директор на Forbes Европа, Ювал Двир, стратегически мениджър глобални операции, Google, Зак Вайсфелд, изпълнителен директор на Microsoft Ventures Global Accelerators, Дмитри Чикхачев, съосновател и управляващ партньор на Runa Capital, чиито инвестиционен фонд е над 200 млн. долара и е с фокус към стартъпи от ЦИЕ, Юве Кубач, Вице Президент IoE и Иновации на SAP, Ситал Банерджи, Глобален Медиа Директор, Philips, Елинор Уотсън, основател на Poikos, компанията създател на 3D софтуер за измерване на човешките физиологически показатели, която ще вземе участие в специално предвидената сесия за технологиите, които вече са част от ежедневието ни, а именно умни устройства, които „носим“ в ежедневието си, технологии в здравеопазването, роботика и др.

Присъствието на толкова високопоставен политик и координирането на програмата му е изключително предизвикателна задача и е прецедент. Главна заслуга това да се случи и София да посрещне вицепрезидент Ансип има г-н Огнян Златев и неговия екип от Представителството на Европейската комисия в България.

Медийният интерес към тази визита и фактът, че се случва в рамките на CEEDS by Webit- форум за Централна и Източна Европа и дигиталната икономика в София, са изключително позитивни сигнали за страната ни и образът на България, като инвестиционна и технологична дестинация.

Наред с основните 3 сцени, в програмата на събитието са включени и редица уъркшопи, няколко паралелни събития на технологични и дигитални компании. Предвидена в програмата е и “Академия за вирусни кампании” (GoViral Academy), в чиито различни тракове в програмата създатели на съдържание (основно видео), рекламодатели и разработчици ще получат практични насоки за това как да създадът вирусно съдържание и как да го монетизират.

От билетите с цени за ранна регистрация (могат да бъдат открити на официалния сайт на събитието тук) вече са се възползвали голям брой посетители.

Българският бизнес

Подобни статии

Най-четени статии

Facebook Коментари

Добави коментар

Екипът на Profit.bg Ви благодари, че използвате кирилица за вашите коментари.
В случай, че коментарът Ви съдържа нецензурни квалификации и лични нападки или обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа, той ще бъде изтрит от модератора на сайта.

Абонирайте се за електронния
информационен бюлетин на Profit.bg